keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Lumièren veljekset, elokuvan keksiminen ja kehittäminen, Thomas Alva Edisonin elokuvakeksinnöt, varhainen elokuva ja lajityypit.
Synopsis:
Cannesin elokuvafestivaalin johtaja Thierry Frémaux on valikoinut teatterielokuvan kehittäjien, Lumièren veljesten varhaisista 1422:sta lyhytelokuvasta 108, jotka nähdään Fremaux’n värikkään selostuksen siivittäminä. Lyonin Lumière-arkiston aineistosta ammentava dokumentti esittelee vuonna 1895 alkaneen elokuvan historian varhaiskautta ja Lumièren veljesten elokuvien saloja. 50 sekunnin pituiset varhaiselokuvat avaavat hauskan ja mielenkiintoisen näkymän 1800-luvun lopun Ranskaan ja maailmaan.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin saakka. Elokuvaa voi käyttää myös ranskan kielen ja kulttuurin opetuksessa.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 6.11.2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lumière!

Vuonna 1895 veljekset Louis ja Auguste Lumière kehittivät kinematografin ja tallensivat maailman ensimmäisiä liikkuvia kuvia. Cannesin elokuvajuhlien ja Institut Lumiéren johtaja Thierry Frémaux on valinnut veljesten 1400:sta elokuvasta 114 valioyksilöä: juhlittuja mestariteoksia sekä tuntemattomia löytöjä, jotka on koostettu ja restauroitu 4K-tasoon.

Alkuperäinen nimi:
Lumière!: l'aventure commence
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
90 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Thierry Frémaux
Käsikirjoitus:
Nimi ruotsiksi:
Lumière!