keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Visuaalisesti vahva elokuva suuresta tekstiilitehtaasta Intian Gujaratissa. Tehtaan labyrintin pimeyden keskellä lian ja kemikaalien ympäröimät työläiset kaipaavat kipeästi unta. Keskeytyksettä jyskyttävät koneet suoltavat kauniita tekstiilejä merkkivaatteiden valmistajille. Olosuhteet muistuttavat menneisyydestä, jolloin ei ollut ay-liikettä, eettisiä työolosuhteita tai työajan rajoituksia. (Lähde: Filmikamari)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. 

Oppimateriaali soveltuu erityisesti lukion kursseihin: Äidinkieli: Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4); Biologia: Ekologia ja ympäristö (BI2); Maantiede: Maailma muutoksessa (GE1), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2) ja Yhteiskuntafilosofia (FI3); Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1), Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma (YH3); Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1).

Lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksien osalta oppimateriaali soveltuu osioihin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 2.3.2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Machines

Tilattavissa elokuvateatteriin

Dokumenttielokuva työstä, koneista ja työläisistä Intian Gujaratissa sijaitsevassa suuressa tekstiilitehtaassa, jossa kankaita painetaan kuin puoli vuosisataa sitten.

Alkuperäinen nimi:
Machines
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
71 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus
Tuotantomaa(t):
Intia, Saksa, Suomi
Ohjaus:
Rahul Jain
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Dokumentti