keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Luontosuhde ja taide, luontotieto, Itämeri, merenrannan kasvillisuus, öljy, kestävä elämäntapa ja vaikuttaminen, retki merenrannalle, Itämeren lajistoa, Itämeren suojelu.

Oppimateriaalissa on omat osuutensa 1.-2. luokille, 3.-6. luokille, yläkouluille sekä lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille. Oppimateriaali soveltuu käytettäväksi ympäristöopin, biologian, fysiikan ja kemian, äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen sekä matematiikan oppitunneilla. Oppimateriaali soveltuu hyvin myös ilmiöpohjaiseen opetukseen ja laaja-alaiseen osaamisen tavoitteisiin.

Synopsis: Matka merelle -elokuva kuljettaa katsojan yhdelle maailman kauneimmista merialueista. Suomenlahti on paitsi kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri, mutta myös geologiansa ja eläimistönsä puolesta ainutlaatuinen merialue. Suomenlahtea on sanottu myös yhdeksi maailman saastuneimmista merialueista.

Jouni Hiltusen ohjaamassa luontoelokuvassa Suomenlahdella kohtaavat runsas meriluonto, monipuolinen eläimistö sekä meren tilaa tarkkailevat ja siihen vaikuttavat ihmiset. Henkilöiden tarinat ovat sekoitus lintutieteilijän ja merentutkijan intohimoa sekä pienen pojan uteliaisuutta jälkipolville periytyvää merta kohtaan.

Jouni Hiltunen halusi näyttää pojalleen nuoruutensa Suomenlahden, jonka vesi oli kirkasta ja luonto monimuotoinen. Minkälainen tuo aiemmin paratiisina näyttäytynyt meri on nyt, vuosikymmeniä myöhemmin?

Oppimateriaalin on laatinut ympäristökasvattaja, LuK Marianne Saviaho.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Yhteistyössä:

harakan logo

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Matka merelle

Tilattavissa elokuvateatteriin

Luontodokumentti eräästä maailman kauneimmasta, mutta samalla herkimmin haavoittuvasta merialueesta, Suomenlahdesta.

Alkuperäinen nimi:
Matka merelle
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
78 min.
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Jouni Hiltunen
Käsikirjoitus: