keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuva Me Rosvolat perustuu Siri Kolun samannimiseen kirjaan. Siri Kolu on kirjoittanut Rosvoloista jo useita kirjoja:

Me Rosvolat, Otava 2010.

Me Rosvolat ja konnakaraoke, Otava 2011.

Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku, Otava 2012.

Me Rosvolat ja vaakunaväijy, Otava 2013.

Me Rosvolat ja ryöväriliitto, Otava 2014.


Muita rosvoja kirjallisuudessa tai elokuvissa

Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär on tarina Ronjasta, joka asuu äitinsä Loviisan, isänsä Matiaksen ja tämän ryövärijoukkion kanssa Matiaksenlinnassa, joka sijaitsee Matiaksenmetsässä. Ronja on kuin kotonaan metsässä, jossa asuu monenlaisia olioita. Ronja ei hyväksy isänsä ammattia; hän järkyttyy, kun kuulee isänsä olevan ryöväri. Ronja tutustuu Birkiin, kilpailevan rosvoperheen lapseen. Ronjan ja Birkin tarina on tarina ystävyyden voimasta.

Thorbjørn Egner: Kasper, Jesper ja Joonatan – Kolme iloista rosvoa
Satu Kardemumman kaupungista ja sen kolmesta iloisesta rosvosta, jotka monien vaiheiden jälkeen oppivat tekemään työtä ja pesemään korvansa.

Václav ?tvrtek: Tshekkoslovakialainen piirrossarja Rosvo Rudolf
Aiheesta on ilmestynyt piirrossarjan ohella myös muutama kuvakirja. Rosvo Rudolfin perheeseen kuuluvat vaimo Elli ja poika Kille. Alunperin Rudolf oli mestarisuutari. Pormestari tilasi häneltä kengät, joiden tietysti piti olla kaupungin suurimmat. Valitettavasti Pormestarin jalat eivät olleetkaan kaupungin suurimmat ja tähän hän piti syypäänä Rudolfia, jonka karkotti kaupungista. Rudolf asettui asumaan metsään ja ryhtyi rosvoksi.

Englantilainen kansantarina: Robin Hood
Sherwoodin metsien lainsuojaton, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Tarinasta on tehty useita elokuvia ja näytelmäversioita. Monille lapsille on tuttu Mauri Kunnaksen kuvakirja, jossa Robin Hood pihistelee herkkuja ja härnää niitä, joilla on valtaa.

Teemu Saarisen Mummoni on pankkirosvo?
Toukon mummo lähtee lipettiin, ettei joudu vanhainkotiin ja varastaa vielä lähtiessään Toukon vanhempien ladan. Mummo hakee kaverinsa Sennin vanhainkodista ja Touko perheineen seuraa mummon karkumatkaa lehdestä. Mummo kuuluu villasukkarosvojengiin.

Otfried Preußler: Ryöväri Hurjahanka ja Ryövöri Hurjahangan seikkailut
Koko kaupunki pelkää ryöväri Hurjahankaa, jolla on vyöllään sapeli ja seitsemän puukkoa. Näissä vauhdikkaissa ja humoristisissa saturomaaneissa seikkailevat myös Kasperi ja Seppeli, jotka yrittävät vangita ryöväri Hurjahangan. Tarinoissa paha saa palkkansa perinteiseen malliin ja lopussa kiitos seisoo.