keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mitä meistä puhutaan

Synopsis: Oslossa asuva 16-vuotias Nisha (Maria Mozhdah) elää kaksoiselämää. Kotona perheen kesken hän on kunniallinen pakistanilainen tytär, mutta kodin ulkopuolella hän viettää tavallista norjalaisteinin arkea. Kavereiden kanssa hengaillaan, käydään bileissä – ja ihastutaan. Nishan kaksi elämää törmäävät, kun isä (Adil Hussain) yllättää hänet poikaystävän kanssa. Isä kantaa huolta perheen kunniasta ja tekee dramaattisen päätöksen: Nisha lähetetään heti asumaan sukulaisten luo Pakistaniin, missä hän joutuu sopeutumaan vanhempiensa kulttuuriin itselleen täysin vieraassa maassa.
(Lähde: B-Plan Distribution)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaali soveltuu lukion osalta erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus: Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Biologia: Ihmisen biologia (BI4), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Yhteiskuntaoppi: Suomalainen yhteiskunta (YH1), Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma (YH3), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Yksilö ja yhteisö (ET3), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Osallisena mediassa (KU3) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.
Tehtäviä lukion GE1 Maailma muutoksessa -kurssille -osuuden on laatinut biologian, maantiedon ja terveystiedon opettaja, FM Hanna Vessman.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta on saatavilla myös Svenska Filminstitutetin ruotsinkielinen oppimateriaali.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2018. Linkit on tarkistettu 24.5.2018.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Mitä meistä puhutaan

Tilattavissa elokuvateatteriin

Mitä meistä puhutaan on palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Iram Haqin omiin kokemuksiin pohjautuva väkevä draama rohkeasta nuoresta naisesta, jonka on etsittävä oma polkunsa kahden kulttuurin välissä. Elokuva on ollut kotimaassaan yleisömenestys ja palkittu lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

Alkuperäinen nimi:
Hva vil folk si
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
106 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Norja, Saksa, Ruotsi
Ohjaus:
Iram Haq
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Maria Mozhdah, Adil Hussain, Rohit Saraf, Ekavali Khanna
Nimi ruotsiksi:
Vad ska folk säga