keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Muumit Rivieralla

Synopsis: Niiskuneiti on haikaillut pääsevänsä matkoille, niinpä Muumit, Niiskuneiti ja Pikku Myy päättävät lähteä seikkailulle merelle. Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Muumi ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä. Pinnallista elämänmenoa vierastava Muumimamma muuttaa mustasukkaisuuden kourissa kamppailevan Muumin kanssa asumaan perheen vanhan veneen alle. Ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla.

Muumit Rivieralla -elokuvan ohjaaja on Xavier Picard ja toinen ohjaaja Hanna Hemilä. Käsikirjoittajat ovat Leslie Stewart, Annina Enckell, Hanna Hemilä, Xavier Picard ja Beata Harju. Elokuvan on tuottanut Hanna Hemilä/Handle Productions yhdessä ranskalaisen Pictak Cie:n kanssa.

Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kokoillan animaatioelokuvassa aikuisille ja lapsille. Vuonna 2014 vietetään Janssonin 100-vuotisjuhlaa – myös elokuvateattereissa! Muumit Rivieralla -elokuva perustuu sarjakuvaan Familjen lever högt (Muumiperhe Rivieralla), joka pohjautuu Toven ja hänen äitinsä kokemuksiin Rivieran lomalla.

Oppimateriaali muodostuu kahdesta osasta. Ensimmäinen osa on suunniteltu alakouluihin ja toinen yläkouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin.

Alakoulun oppimateriaalin on laatinut FM Saara-Maria Palmu.

Yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta on saatavilla oppimateriaalit ruotsin opetukseen sekä ruotsinkielisille kouluille. Myös englanninkielinen oppimateriaali on saatavilla.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 31.10.2014.
 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Muumit Rivieralla

Tilattavissa elokuvateatteriin

Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kokoillan animaatioelokuvassa aikuisille ja lapsille.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
90 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi / Ranska
Ohjaus:
Xavier Picard
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus ja Mats Långbacka