keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Ystävyys, suvaitsevaisuus, salaisuudet

Synopsis: Herttoniemeläiset Antti (12) ja Muhis (12) ovat parhaita kavereita. Muhiksen perhe on kotoisin Somaliasta. Poikien ystävyys joutuu koetukselle, kun tapahtuu jotain järkyttävää. Yhteisen salaisuuden äärellä Antti ja Muhis vannovat ikuista ystävyyttä. Tapahtumat kiristävät entisestään skinien ja somalien jo tulenarkoja välejä. Jengien sota näyttää väistämättömältä. Pojat ovat ajautumassa umpikujaan ja näkevät enää vain yhden vaihtoehdon: pako.

Elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Sami Laitinen tuntee oman alueensa nuorison. Kyllästyttyään totaalisesti jantterien häiriköintiin hän otti ohjat omiin käsiinsä ja kysyi reuhaajilta: Eikö teillä ole parempaa tekemistä? – Ei, vastasivat pojat. Sami perusti pojille Respect-elokuvatyöpajan saadakseen ne tekemään edes jotain. Nyt Samin pitkäaikainen haave on toteutunut ja ensi-iltaan on tulossa Laitisen ensimmäinen pitkä elokuva Muutoksii. Ja siinä seikkailee koko joukko entisiä räyhääjiä.

Elokuvan musiikin on säveltänyt Bommitommi, ja tunnarin esittävät Raappana ja Asa. Elokuvassa kuullaan myös Puppa J.:n ja Solonen&Kosolan musiikkia.

Katso traileri: http://www.muutoksii.fi/#traileri

Oppimateriaalin tehtävät on suunnattu 6.-8.-luokkalaisille. Tehtäviä voi soveltaa hyvin myös vanhemmille oppilaille. Purkumateriaali on jaettu eri osioihin, joista voi valita ryhmälleen parhaiten sopivat harjoitteet. On myös mahdollista tehdä kaikki, mutta silloin on hyvä varata aikaa reilusti. Osa harjoitteista on pyritty tekemään siten, että niitä olisi mahdollista tehdä myös muualla kuin oppitunneilla/kouluympäristössä.

Oppimateriaalin on laatinut Anna Kauppinen Suomen lasten ja nuorten säätiöstä.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvan tekovaiheeseen liittynyt Respect –elokuvaryhmä on saanut rahoitusta Suomen lasten ja nuorten säätiön Myrsky-hankkeesta. Myrsky mahdollistaa valtakunnallisesti 12-29 -vuotiaille nuorille suunnattuja taideprojekteja, joissa ammattitaiteilijat ohjaavat nuoria tekemään taidetta omista lähtökohdistaan käsin. Lisää Myrskystä: www.myrsky.info

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 24.3.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Muutoksii

Muutoksii on elokuva kahden pojan ystävyydestä ja siitä, kuinka yllättävä onnettomuus on vähällä pilata kaiken. Ystävyydenkin.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
90 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Sami Laitinen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Tiitus Rantala, Sami Hussein, Milana Novokmet, Nuutti Konttinen