keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Muutoksii-elokuvan ohjaaja Sami Laitinen kertoo tuotannosta seuraavaa:

Muutoksii on isojen lasten leffa, joka kertoo isoista lapsista isoille lapsille. Isojen lasten maailmassa pojilla on vielä kimeät äänet, seksi ja viina eivät vielä kiinnosta. Tytöt ja pojat ovat yhtä pitkiä. Osalle tytöistä on jo murrosikä alkanut, mikä ilmenee lähinnä finneinä. Yhtä hyvin voidaan innostua röökin polton kokeilusta kuin vanhoista Pokémon-korteista.

"Ollaan kuudesluokkalaisia alakoulussa. Naulakot ovat matalalla, vessanpöntöt pieniä, seinillä lasten piirustuksia. Käytävillä vilistää juuri esikoulusta tulleita pikkunatiaisia, jotka eivät käy jumppatunnin jälkeen suihkussa, sukat ovat makkaralla, hiekka narisee tumpuissa ja kaikki muistuttaa lapsuudesta. Samalla ollaan koulun vanhimpia ja siirtymässä yläkouluun suureen maailmaan.

"Tässä vaarattomalta tuntuvassa vaiheessa elämää otetaan merkittäviä askeleita tulevaisuutta silmällä pitäen. Murrosikä kolkuttaa jo kulman takana, eikä ole ollenkaan yhdentekevää, missä asennossa ja missä seurassa siihen mennään. Kun kavereiden merkitys kasvaa, on valittava puoli, uskoako vanhempia vai itseään.

"Elokuvan keskeisenä ajatuksena on itseensä luottamisen välttämättömyys. Rohkeus noudattaa omaa sisäistä ääntään, vaikka tulis mikä”.