keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Yksi Muutoksii-elokuvan tärkeimmistä teemoista on päähenkilöiden keskinäinen ystävyys. Mieti alla olevia kysymyksiä ja vastaa niihin. Vastaukset voidaan purkaa yhteisesti, mutta se ei ole välttämätöntä.

  1. Minkälainen on hyvä ystävä? Miten hyvä ystävä toimii? Mitä on todellinen ystävyys?
  2. Minkälainen taas ei ole hyvä ystävä, miksi?
  3. Minkälainen ystävä Antti oli Muhikselle? Entä Muhis Antille?
  4. Minkälaisia ystäviä Maisa ja Antti olivat?
  5. Minkälaisia ongelmia ystävyyteen voi liittyä? (esim. riidat)
  6. Minkälaisia ystäviä sinulla on?
  7. Minkälainen ystävä sinä olet?

2. Mitä on suvaitsevaisuus? Mieti hetki ja kirjoita. Mitä asioita sinä siedät, mitä et? Tehkää yhteinen purku aiheesta keskustellen. 

Todellinen suvaitsevaisuus on toisen ihmisen aitoa hyväksymistä ja arvostusta, ei myöntyväisyyttä, alentuvaisuutta, suopeutta tai vain toisen sietämistä (Unesco 1995). Suvaitsevaisuuteen kuuluu ihmisarvon kunnioittamisen ja tasavertaisuuden periaatteet, olipa ihmisen uskonto, ihonväri, puhekieli, kulttuuri, seksuaalinen suuntautuneisuus tai kansallisuus mitä tahansa. Jokaisen ihmisarvoa tulee kunnioittaa myös terveydentilaan, ikään tai sosiaalisen asemaan katsomatta. Suvaitseva ihminen näkee erilaisuuden kuuluvan kaikkeen elämään rikkautena, eikä hän tunne ylemmyyttä, halveksuntaa tai taistelunhalua, vaikka erilaisuus olisi omille arvoille vierasta. Erinäköiset, kokoiset, ikäiset, uskoiset ja väriset ihmiset ovat keskenään erilaisia, mutta kuitenkin samanarvoisia. (Lähde: http://www.cs.uta.fi/ipopp/www/ipopp2001/kosa/Suvaitsevaisuus.htm)

3. Mitä tarkoittaa, jos joku on rasisti? Miten rasismi näkyy elokuvassa? Mistä rasismi johtuu? Keskustelkaa aiheesta!

4. Piirrä oma Muutoksii-elokuvajuliste. Minkälaisen mielikuvan elokuvasta haluat välittää? Mitä elokuvan teemoja julisteessa näkyy?