keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Syöminen ja syömättä jättäminen

Elina kapinoi syömisellä. Kirjassa sivulla 82 asiaa kuvaillaan näin ”Hän ei osannut selittää. Ei ollut kyse syömisestä tai syömättä jättämisestä. Oli kyse paljon enemmästä.”

  1. Miten teemaa käsiteltiin elokuvassa?
  2. Mistä Elinan käytöksessä sinun mielestäsi oli kyse? Millä muulla tavoin Elina olisi voinut tilanteessa toimia? Miksi hän toimi niin kuin toimi?
  3. Miten itse olet ratkaissut vastaavanlaiset tilanteet? Mikä on sinun tapasi toimia? Millainen on sinun kapinasi?
  4. Syömisongelmat ovat nykyään yleisiä. Niistä kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Syömishäiriöiden taustalla uskotaan olevan monia eri tekijöitä. Elinan kohdalla ei ollut kyse syömishäiriöstä, mutta kuten syömishäiriöissäkin, myös hänen elämässään ruualla oli normaalia suurempi merkitys, joka ei ollut ruokahalun tyydyttäminen ja terveys. Pohtikaa millaisia polkuja syömishäiriöön sairastumista saattaa edeltää? Entä millaisia polkuja liittyy paranemiseen? Tutustukaa kirjallisuuteen ja www-materiaaliin, voitte myös keskustella kouluterveydenhoitajan kanssa. Työstäkää pienryhmissä polut, joiden varsilta löytyy sekä faktaa että kokemuksellista materiaalia syömishäiriöistä.  Tehkää poluista visuaalisesti kiinnostavia, käyttäkää tekstiä ja kuvaa.
    Luotettavaa tietoa syömishäiriöistä löytyy esimerkiksi Syömishäiriöliitto – SYLI ry:n verkkosivuilta.