keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: stand up, huumorin polittiisuus, huumori ja valta, feministinen ja queer stand up, stand upin käsikirjoittaminen.

Synopsis:
Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita. Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.
(Lähde: Nordisk Film)

Oppimateriaali käsittelee feministisestä ja queerista näkökulmasta stand up -kulttuuria, komedian poliittisuutta, sekä stand upin kirjoittamista. Se toimii myös lyhyenä johdatuksena oman stand up -materiaalin kirjoittamiseen.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut elokuvatutkija ja stand up -koomikko Pihla Lehtinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2021. Linkit on tarkistettu 4.1.2021

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytöksen elokuvateatteriin.

 

 

 


 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Naurun varjolla

Tilattavissa elokuvateatteriin

Kotimaisessa komediassa työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita. Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
88 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Reetta Aalto
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson, Aino Sirje, Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu, Miika Laakso