keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: runoilija Pablo Neruda, Chilen historia, elokuvan henkilöt, elokuvan kerrontakeinot (taustaprojektiokuvaus, itsereflektiivisyys)

Synopsis:
Vuonna 1948 Chilen ja latinalaisen Amerikan tunnetuin runoilija Pablo Neruda on maansa parlamentissa kommunistipuolueen edustajana. Neruda joutuu törmäyskurssille maan presidentin kanssa ja Chilessä aletaan rajoittaa vasemmistolaisten ja ammattiyhdistysliikkeen kokoontumisvapautta. Nerudaakin uhkaa pidätys. Häntä kehotetaan lähtemään pois Chilestä ja Neruda päätyy puolisonsa Delian kanssa piilottelemaan eri puolilla Chileä, ennen kuin pääsee rajan yli Argentiinaan. Neruda kirjoittaa koko ajan runoja, jotka toimitetaan salaa lukijoille. Hänen perässään on Chilen presidentin määräyksestä nuori kunnianhimoinen poliisietsivä, joka on koko ajan askelen Nerudaa perässä. Näiden kahden kissa ja hiiri –leikki päätyy etelä-Chilen lumisiin maisemiin.
Elokuva oli Chilen virallinen Oscar-ehdokas 2016.

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin äidinkielen ja kirjallisuuden, historian sekä espanjan opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Neruda

Poliisitarkastaja metsästää Pablo Nerudaa, josta tulee kapinallinen omassa maassaan hänen liittyessään kommunistiseen puolueeseen. Vuonna 1947 Neruda joutui presidentti González Videlan epäsuosioon ja piileskeli maan alla, kunnes pääsi pakenemaan Chilestä.

Alkuperäinen nimi:
Neruda
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
108 min.
Levittäjä:
Cinemanse Oy
Tuotantomaa(t):
Chile
Ohjaus:
Pablo Larraín
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Gael Garcia Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Moran
Nimi ruotsiksi:
Neruda