keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Eläinnäyttelijät ja eläintenkouluttajat

Elokuvan tekijäryhmällä on kokemusta luontoelokuvien kuvaamisesta, ja katsoja pääsee näkemään, millaista on ystävystyä siivekkään jätin kanssa. Eläintenkouluttajat ovat saaneet eläimet näyttelemään hienosti, ja esimerkiksi pelikaania esittää elokuvassa sen kasvuvaiheiden aikana useampikin lintu.

Ammattimaisia eläintenkouluttajia tarvitaan monissa eri tehtävissä, kuten mainos- ja elokuva-alalla, harrastuskoirien koulutusohjaajina, apuna kotieläinten käytösongelmien hoidossa. Nykyään eläintenhoitajan tutkinnon voi suorittaa myös ammattitutkintona.

Pohjoismaissa tunnetuimpia eläinten kouluttajia on Tuire Tuikku Kaimio, joka kouluttaa niin koirat, hevoset ja kissat kuin ilvekset, seeprat ja skorpionit esiintymään elokuvissa, TV-ohjelmissa, teatterissa ja mainoksissa. Hänen kouluttamiaan esiintyjiä ovat mm. VR:n kyyhkyset, Oululaisen sorsat, Poika ja Ilves-elokuvan ilves, Olvin Jeppe-koira, Elisan tanssiva poro, Unnan ja Nuukin sudet ja Soneran Petu-koira. Kaimion koulutettavana on ollut useampi tuhat eläintä. (Lähde: http://www.tuirekaimio.com/tuire_kaimio.html)

  • Mitä eläimiä elokuvassa esiintyy? (Pelikaani, vuohi ja kissat.) Millaisissa kohtauksissa eläimet ovat hyvin esillä?
  • Muistatteko elokuvia, joissa villieläimet olisivat pääosassa? (Esim. Poika ja ilves, Tarzan-elokuvat Cheetah-simpansseineen, Elsa – vapaana syntynyt, Tyttö ja kettu, Tappajahai, Free Willy, Tyttö ja villihanhet.)