keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.
Lähde: Nordisk Film

Käsikirjoitus: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Yläkoulun osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, toisen kotimaisen kielen, biologian, terveystiedon, elämänkatsomustiedon ja kuvataiteen oppiaineisiin. Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu perusopetuksen kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito.

Lukion osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus: Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Ruotsin kieli ja kirjallisuus: Tekstien maailma (MO1), Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa (MO3), Tekstit ja vaikuttaminen (MO4); Toinen kotimainen kieli (ruotsi); Biologia: Ihmisen biologia (BI4), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Yksilö ja yhteisö (ET3), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Osallisena mediassa (KU3). Oppimateriaali soveltuu lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Ruotsin elokuvainstituutin tuottama ruotsinkielinen oppimateriaali.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Nuori Astrid

Tilattavissa elokuvateatteriin

Koskettava ruotsalaiselokuva rakastetun kirjailijan Astrid Lindgrenin nuoruudesta.

Alkuperäinen nimi:
Unga Astrid
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
123 min.
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Pernille Fischer Christensen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafson, maria fahl vikander
Nimi ruotsiksi:
Unga Astrid
När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. En händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.