keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa seurataan Astrid Lindgrenin elämää nuorena, ennen kuin hänestä tuli maailmankuulu kirjailija. Astrid (os. Ericsson) varttui pienessä Vimmerbyn kylässä Smoolannissa perheen maatilalla. Perheen arki oli työntäyteistä, perheen lasten auttaessa tilan hoidossa ja askareissa. Astridin pääsy töihin paikalliseen sanomalehteen siivitti pitkälle hänen tulevaisuuttaan niin yksityiselämän kuin töiden suhteen.

1. Mitä elokuvassa kerrotaan Astridin perheestä, hänen vanhemmistaan ja sisaruksistaan? Minkälaista perheen elämä on maatilalla?

2. Minkälaisia Astrid, hänen vanhempansa ja sisarensa ovat luonteeltaan? Miten he tulevat toimeen keskenään, minkälaiset asiat taas aiheuttavat eripuraa?

3. Miten perheen vanhemmat kohtelevat lapsiaan? Kohdellaanko tyttöjä eri lailla kuin poikia? Minkälaisia odotuksia perheen lapsille asetetaan?

4. Miten perhetilanne muuttuu Astridin tultua raskaaksi työnantajalleen? Miten Astridin vanhemmat kohtelevat tai neuvovat tätä?

5. Mitä ajatuksia Astridin nuoruusaika herättää? Oliko Astridin lapsuus ja nuoruus onnellista aikaa? Miten Astridin vanhemmat mielestäsi onnistuvat vanhempina ja kasvattajina?

6. Pohtikaa tämän jälkeen omaa perhettänne. Keitä kaikkia kuuluu omaan perheeseesi? Mitä teette yhdessä? Onko perheen kesken sovittu jotain sääntöjä, esim. kotiintuloaikoja tai kotitöissä auttamista? Onko sinun helppo puhua vanhempiesi/huoltajiesi kanssa omista asioistasi? Oletko joskus ollut tilanteessa, jossa vanhempien/huoltajien apu tai tuki on ollut korvaamaton? Mikä taas on ollut ikimuistoisin hetki perheesi seurassa?
Voitte käyttää tehtävän apuna MLL:n Nuortennetin Läheisissä on voimaa -tekstiä.