keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvassa on paljon mielenkiintoisia hahmoja: Onneli ja Anneli, Vaaksanheimolaisten perhe, Tingelstiina ja Tangelstiina, Rouva Ruusupuu, Rouva Rosina ja Urho Ulpukka, Arska ja Adele sekä Outolan omistaja.

Käykää läpi jokaisen oppilaan lempihahmo sekä miksi juuri kyseinen hahmo tuli valituksi.

Elokuvan kotisivuilta voidaan katsoa hahmojen kuvat sekä lukea lyhyet esittelyt jokaisesta hahmosta, jolloin elokuva saadaan palautettua hyvin mieleen.

Valitkaa muutama hahmo ja pohtikaa yhdessä:

  • Miltä valittu hahmo näyttää? Kuvailkaa hahmoa adjektiivein. Esimerkiksi Rouva Ruusupuu on lämmin, vanha jne.
  • Miltä valittu hahmo kuulostaa? Esimerkiksi Rouva Ruusupuun ääni kuulostaa heleältä ja turvalliselta.
  • Miltä valittu hahmo tuoksuu? Esimerkiksi Rouva Ruusupuu tuoksuu ruusuilta ja kukilta!
  • Miltä valittu hahmo tuntuu lähellä? Esimerkiksi Rouva Ruusupuu tuntuu isoäidin pehmeältä ja villaiselta.

Vanhat mitat

Vaaksanheimolaiset ovat pientä kansaa. Vaaksa tarkoittaakin keskisormenpään ja peukalonpään välistä pituutta. Putti on Vaaksanheimojen perheen kekseliäs ja metkuja tekevä poika. Putti on vilkas ja utelias, eikä hän pelkää lähteä tutkimaan isojen maailmaa. Putti haluaa kasvaa isoksi ja siihen suunnitelmaan hän käyttääkin apunaan Tingelstiinan ja Tangelstiinan salaisia keitoksia. Keitoksen avulla Putti kasvaa Onnelin ja Annelin kokoiseksi, mutta haukkaamalla tupla-annoksen keitosta, Putista kasvaakin kuin jättiläinen!

Mitatkaa yhdessä minkäkokoinen on jokaisen oppilaan oma vaaksa. Minkä mittaisia silloin Vaaksanheimolaiset ovat?

Kyynärä on puolestaan matka kyynärpäästä keskisormenpäähän. Jos Putti kasvaisi kyynärän mittaiseksi, minkä kokoinen hän silloin olisi? Mitatkaa yhdessä jokaisen oppilaan kyynärän pituus.

Syli on vanha pituusmitta. Yksi syli on kolme kyynärää. Kuinka pitkä Putti silloin olisi, jos hän kasvaisi sylin mittaiseksi? Kuinka monta senttiä noin suunnilleen on yksi syli? Mitatkaa yhdessä.

Postia Onnelille ja Annelille

Onnelille ja Annelille voi lähettää postia elokuvan kotisivuilla. Onnelille ja Annelille voi lähettää kysymyksiä. Liitetiedostona postiin voi lähettää myös piirustuksia tai kuvia.

Keksikää kysymyksiä, mitä haluaisitte Onnelilta ja Annelilta kysyä? Haluaisitteko kysyä jotain Outolasta, sinisestä omasta kodista, Tingelstiinan ja Tangelstiinan kodista vai Vaaksanheimon uudesta kodista? Valitkaa luokaltanne kolme kysymystä ja lähettäkää kysymykset Onnelille ja Annelille.