keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan dialogi on yksinkertaista ja elokuvan tapahtumia vahvistavaa ja selkeyttävää. Elokuva pursuaa mielikuvitusta. Elokuvan miljöö, äänet ja näyttelijöiden maskeeraus ja puvustus ovat taianomaisia. Elokuva ja oppimateriaalipaketti soveltuvat hyvin alkuopetukseen sekä alkuopetuksen erityisopetukseen. Oppimateriaalipaketin tehtävissä pyritään käyttämään hyväksi mahdollisimman paljon eri aisteja, lukemis- ja kirjoittamistehtäviä ei ole juuri ollenkaan. Näin elokuvan käsittelystä tulee mielekästä myös niille, joille lukemis- ja kirjoittamistehtävät tuottavat hankaluuksia.

Oppimateriaalipaketin tavoitteena on käsitellä elokuvaa mahdollisimman monipuolisesti eri aistien kautta. Elokuvan taianomaisuus ja mielikuvituksellisuus on pyritty säilyttämään oppimateriaalipaketin tehtävissä, ja tehtävissä pyritään hyödyntämään oppilaan omia mielikuvia mahdollisimman paljon.

Elokuvan teemoja ovat erilaisuuden kohtaaminen, oma koti sekä oman kodin menettäminen. Oppimateriaalipaketissa oman kodin teemaa käsitellään erilaisten askartelutehtävien kautta. Erilaisuuden kohtaamisen teemaa lähestytään kirjeen kirjoittamisella tai tervetuliaispuheen esittämisellä. Erilaisuuden kohtaamisen teemaan perehdytään käyttäen apuna erilaisia aisteja. Elokuvan äänistä on oma tehtäväpakettinsa. Tehtävissä oppilas harjoittelee itsensä ilmaisua eri aistien avulla sekä oppii kertomaan oman tuntoaistinsa avulla eri tilanteista. Oppimateriaalipaketti pitää sisällään myös yhden toiminnallisen matemaattisen tehtävän, jossa käsitellään vanhoja mittoja.