keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan katsomisen jälkeen

1. Keskustelkaa yhdessä; miltä pelikaanimies näyttää, mikä on samanlaista tai erilaista kuin ihmisessä tai linnussa? Entä pelikaanimiehen sisäinen maailma, millaisia ajatuksia hän ajatteli? Millaisia tunteita hänellä oli eri asioita tai ihmisiä kohtaan?

2. Minkä eläimelle kuuluvan ominaisuuden tai taidon sinä haluaisit itsellesi? Millä tavoin ihminen eroaa eläimestä? Mitä ihmisellä on sellaista mitä eläimillä ei ole? Entä onko eläimillä jotain sellaista mitä ihmisillä ei ole?

3. Elokuvan alussa kuvataan merta kauniisti lintuperspektiivistä. Keskustelkaa miksi ohjaaja on valinnut tämän kuvakulman tarinan alkuun. Mitä kuvakulmalla haluttiin kertoa? (pelikaanin silmin) Missä ihminen voi katsoa asioita lintuperspektiivistä eli yläkulmasta? (esim. näkötornissa, lentokoneessa) Mitä muita kuvakulmia tiedätte? (sammakkoperspektiivi eli alakulma sekä silmän taso)

4. Katsokaa KAVIn Elokuvapolku-sivustolta kuvakulmiin liittyvä näyte Pelikaanimiehestä ja vastatkaa siihen liittyviin kysymyksiin.

5. Katsokaa KAVIn Elokuvapolku-sivustolta Pelikaanimies-elokuvan äänimaailmaan liittyvä näyte ja vastatkaa siihen liittyviin kysymyksiin.

6. Katsokaa KAVIn Elokuvapolku-sivustolta Pelikaanimies-elokuvan musiikkiin liittyvä näyte ja vastatkaa siihen liittyviin kysymyksiin.