keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: veljeys, isältä pojalle, avioero, lyhytelokuva, miehen malli, miehen rooli, väkivalta ja väkivallan kierre, anteeksianto, identiteetti, lyhytelokuvan muoto

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin, mutta ne soveltuvat myös yläkoulun 9. luokalle.

Synopsis:
Perintö on elokuva veljeydestä, ja isien pojilleen jättämästä perinnöstä, joka tuhoaa heidät, jos kierrettä ei katkaista.

Elias haluaisi olla isoveljensä Ronin kaltainen: kova ja rohkea. Roni hyljeksii Eliasta, koska tämä on pieni ja avuton. Sen sijaan Roni ihailee isäänsä, joka kasvattaa poikiaan kovalla kädellä. Poikien vaari on jättänyt heille perinnöksi vanhan sota-ajan aseen. Isä lupaa, että Roni saa aseen itselleen sitten, kun on sen aika. Elias haluaa kokeilla asetta, mutta hänen ei anneta. Elias on vielä liian pieni. Elias varastaa aseen ja lähtee kokeilemaan sitä ratapihalle.

Aikuiset veljekset Atte ja Petja ovat riidoissa keskenään. Petja sanoo isän jättäneen jälkeensä vain velkaa, veljesten lapsuudenkotikin pitäisi purkaa. Atte ei usko Petjaa, vaan epäilee Petjan varastaneen isänsä rakentaman perhefirman jättämät perintörahat. Petja ja Atte lähtevät yhdessä autoajelulle. Petja haluaa näyttää Atelle, ettei rahoja tai faijan firmaa enää ole.

"Jussi Hiltusen Perintö on ehyt ja intensiivinen kertomus veljessuhteista. Taitavasti kerrottu elokuva pitää katsojan otteessaan ja onnistuu yllättämään lopussa. Näyttelijätyö on kauttaaltaan erinomaista."
Valtion audiovisuaalinen taidetoimikunta – Laatutuen myöntämisen perusteet

Käsikirjoitus: Petra Forstén
Kuvaus: J-P Passi

Leikkaus: Katja Pällijeff
Lavastus ja pukusuunnittelu: Titi Honkanen
Äänisuunnittelu: Kyösti Väntänen

Tuotanto: Silva Mysterium Oy/Mika ja Niko Ritalahti

Elokuvan viralliset Facebook-sivut.

Oppimateriaalin on laatinut MA, FM Petra Forsten, elokuvan käsikirjoittaja. Oppimateriaalin tekijä on toiminut aiemmin myös äidinkielen opettajana.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.
 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Perintö

Tilattavissa elokuvateatteriin

Kasvutarina pojista, veljeydestä sekä isien heille jättämästä perinnöstä, joka tuhoaa heidät, jos kierrettä ei katkaista.

Alkuperäinen nimi:
Perintö
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
27 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus PEK
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Jussi Hiltunen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Iivari Raittinen, Onni Tommila, Sasa Toivonen, Aki Oksala, Jorma Tommila