keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan sisältöanalyysi

1. Ketkä ovat tarinan päähenkilöt?

2. Elokuvassa usein päähenkilö on se, joka muuttuu tarinan aikana. Pohtikaa, kuka henkilöistä muuttuu eniten? Ja mitä hän oppii?

3. Tarinassa on kaksi eri-ikäistä veljesparia, joiden tarinat lomittuvat, kunnes ne yhdistyvät lopussa yhdeksi. Entä jos veljesparit eivät kohtaisikaan ratapihalla, millaisen lopun kumpikin tarina voisi saada itsenäisesti?

4. Mistä Atte syyttää Petjaa elokuvan lopussa? Miettikää myös, mitkä asiat ovat vaikuttaneet tähän aikuisten veljesten välirikkoon: miksi Atte on ollut poissa niin pitkään eikä ehtinyt edes isän hautajaisiin?

5. Vertailkaa veljesparien loppuja: miten käy tarinassa Atelle ja Petjalle, Eliakselle ja Ronille ja heidän veljessuhteelleen? Mitkä tarinaan jo aiemmin upotetut asiat vihjaavat tästä, esim. Aten äkkipikaisuudesta?

6. Elokuvan loppukohtauksessa kaiken tapahtuneen jälkeen Elias sanoo Ronille: “Mä pidän sun puolia, jos iskä suuttuu.”

a) Mitä Elias tarkoittaa tällä? Miksi hän olettaa isän olevan vihainen?

b) Roni vastaa Eliakselle, että lähdetään kotiin ja kysyy Eliakselta, että tuleeko hän reppuselkään. Miten reppuselkään ottaminen symboloi heidän veljessuhteensa muutosta?

c) Miten Ronin käytös on nyt erilaista kuin mitä elokuvan alussa? Mistä se johtuu, mitä Roni oppii Eliakselta veljeydestä?

d) Keskustelkaa oman elämänne kautta siitä, millaisissa tilanteissa olette pitäneet sisaruksenne puolta, kuten Elias.

e) Miettikää myös, miksi Elias toimii näin, vaikka koko elokuvan ajan olemme nähneet Ronin kohtelevan Eliasta huonosti ja sellaisen miehen mallin mukaan, minkä hän luulee olevan oikea.