keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Miehen rooli ja miehen malli

Keskustelkaa luokassa elokuvan mieskuvasta ja miehen roolista.

1. Millainen on elokuvassa miehen roolimalli ja isän arvot, joilla hän yrittää poikiaan kasvattaa?

2. Millainen miehen tulee olla poikien isän mukaan? Miten Roni toteuttaa tätä isänsä toivetta ja miten tähän reagoi pikkuveli Elias?
– Pohtikaa, millainen on miehinen kulttuuri. Edustaako poikien isä ns. pehmoa vai kovista? Mistä asioista tämä tulee esiin? Millaisia paineita nykyajan miehillä on isänä ja miehenä?

3. Miten aikuisen veljesparin isälle kävi ja miten tämä näkyy veljesten välisessä suhteessa?

4. Elokuvassa voidaan kuvata hyvin pienieleisesti todella isoista asioista, esimerkiksi vanhempien keskinäisistä väleistä. Elokuvassa äidin vanhemmuus tulee esiin vain pienessä hetkessä, kun hän soittaa Ronille. Lukekaa elokuvan puhelinkeskustelu ja vastatkaa kysymyksiin.

a) Äiti soittaa Ronille. Miksi hän soittaa? Huomatkaa, että usein elokuvassa ihmiset eivät puhu heti ainakaan siitä, mistä todella haluaisivat puhua vaan ihan jostain muusta. Mistä äiti aluksi puhuu?

b) Mistä asiasta äiti haluaa muistuttaa Ronia?

c) Roni valehtelee äidille puhelimessa. Mistä asiasta? Pohtikaa myös syitä Ronin käytökseen, kun hän on luvannut pitää huolta Eliaksesta isälleen tämän ollessa poissa.

d) Mitä äiti tarkoittaa sillä, kun hän sanoo, ettei poikien tarvitse tehdä, mitä isä sanoo ja että Ronin pitää huolehtia Eliaksesta?

e) Millaiset välit vanhemmilla on ja millaisin elokuvallisin keinoin tästä on vihjattu?