keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

P.J. Hoganin elokuvaohjaus keskittyy erityisesti aikuiseksi kasvamisen ongelmaan. 12-vuotiaan Wendyn täti ja vanhemmat valmistelevat tyttöä aikuisuutta varten. Wendy ja Peter Pan käyvät useita keskusteluita sekä tunteista että tulevaisuudesta. He kokeilevat vanhemmuutta leikkimällä Kadonneitten poikien vanhempia. Wendylle rakastuminen ja perhe ovat tulevaisuuden suunnitelmia. Peter puolestaan ei haluaisi kasvaa aikuiseksi eikä ajatella ikäviä asioita. Hän kieltää omat tunteensa, vaikka osaakin iloita ja surra. Mahdollisuus elää ikuisesti lapsena onnistuu vain Mikä-Mikä-maassa. Oman näkökulman aikuistumiseen ja puolison löytämiseen, tuo Kapteeni Koukku, joka suree omaa yksinäistä kohtaloaan. 
 
a) Kirjoittakaa tai keskustelkaa mitä aikuiseksi kasvamiseen liittyy. Millaisia tunteita murrosikä voi aiheuttaa? Mikä on vaikeinta? Mitä mahdollisuuksia aikuisuus tuo tullessaan? Mitä toiveita ja suunnitelmia sinulla on aikuisuuteen liittyen? Millainen on mielestäsi hyvä aikuinen? 
 
b) Järjestäkää luokassanne väittely, niin että kolme oppilasta asettuu Wendyn rooliin puolustamaan aikuiseksi kasvamisen tärkeyttä ja toiset kolme oppilasta Peter Panin rooliin puhumaan lapsuuden huolettomuudesta ja halusta samaistua Peterin kaltaiseen elämään.