keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Peter Pan vastaan kapteeni Koukku

 

Peter Pan ystävineen vastaan Kapteeni Koukku merirosvoineen. Tehkää näkyväksi kahden joukon vastakkain asettelu ja voimainkoetus seuraavien liikuntasalissa tai koulun pihalla tehtävien leikkien avulla: 
 
a) Köydenveto 
Jakakaa oppilasryhmä kahteen osaan. Varatkaa tukeva ja riittävän pitkä köysi, jotta jokainen osallistuja saa hyvän veto-otteen köydestä. Köyden keskikohta merkitään lipulla ja kummankin joukkueen puolelle piirretään rajaviiva. Se joukkue, joka saa ensimmäisenä vedettyä merkkilipun oman rajaviivan yli on voittanut. 
 
b) ”Pokka pitää…” 
Jakakaa oppilasryhmä kahteen osaan. Ryhmät asettuvat vastakkain, noin neljän metrin etäisyydelle toisistaan. Kustakin ryhmästä vuorollaan astuu yksi oppilas oman ryhmänsä eteen näyttämään omalle joukolleen jonkin hassun ilmeen ja eleen, jonka koko ryhmä näyttää vastustajajoukolle samanaikaisesti. Tarkoituksena on saada vastapuoli hymyilemään tai nauramaan. Hän, jonka pokka ei pidä, joutuu siirtymään vastustajan joukkueeseen. Ryhmät ilveilevät toisilleen vuorotellen. Leikkiä voidaan jatkaa sovitun ajan tai kunnes toiselta puolelta loppuu vastustajat.