keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja:  Parisuhde- ja tunnetaidot, alkoholi ja suostumus, homoseksuaalisuus ja stereotypiat, elokuvien nuorisokuva.

Synopsis:
Teini-ikäinen Miku järjestää tuhoisat kotibileet, joiden seurauksena hänet pakotetaan viettämään loppukesä vanhempiensa kanssa mökillä. Vaikka mökkikesä ei alkuun maistukaan, saa loma nopeasti uuden käänteen kun Miku tapaa samanikäisen mökkinaapurinsa Eliaksen. Miku löytää lopulta itsensä myrskyn silmästä, sillä Elias pakottaa hänet käsittelemään tukahdutettua seksuaalisuuttaan samaan aikaan, kun Mikun vanhempien avioliitto on ajautumassa karille. Eliaksen omat perhe- ja suhde sekoilut purkautuvat arvaamattomalla käytöksellä, joka sekoittaa Mikun kesää entisestään. Mikun täytyy lopettaa muiden mielen mukaan toimiminen, jos hänen on määrä koskaan saada elämältä mitä hän haluaa. Tänä kesänä, Miku haluaa Eliaksen.
(Lähde: Ten Thousand Hearts)

 

                                                     OHJAAJAN SANAT

Halusin tehdä elokuvan, jossa hahmon seksuaalinen suuntautuminen on yhdentekevää.
Uskon että olemme matkalla uudenlaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan, jossa ei ole   väliä kenen kanssa aikuinen yönsä viettää. Halusin tuoda tämän ajatuksen yhteen perinteisen kasvutarinan kanssa. Siitä aatteesta projekti lähti käyntiin, mutta tässä elokuvassa on kyse sitäkin isommista asioista.

Pihalla on kuin valkokankaalle haudattu aikakapseli. Minä ja käsikirjoituskumppanini Tom otimme viimeisimmät kymmenen vuotta elämästämme ja kirjoitimme siitä elokuvan.

Ystävämme ja perheemme ovat läsnä jokaisessa hahmossa ja jokaisessa tapahtumassa. Halusimme näyttää sensuroimattoman version aikuisuuden kynnyksellä olevasta suomalaisesta teinistä, joka nyt sattuu olemaan homoseksuaali. Tämä hahmo on Miku ja hänen matkansa taustana toimivat suomalaiset maalaismaisemat ja kaksi rikkinäistä perhettä.

Pihalla-elokuvan hahmot ovat karkeita, juroja ja itsekeskeisiä. He ovat väärinkäsitettyjä, välinpitämättömiä ja eksyneitä. Mutta he ovat myös intohimoisia, rakastavia ja rohkeita. Näyttelijäkaartimme otti hahmot avosylin vastaan ja saivat ne upealla työllään eloon. Joka päivä saimme kohdata luovuuden myrskyn kuvauspaikalla ja uskon että saimme tämän ikuistettua tähän elokuvaan. En voisi olla ylpeämpi siitä, mitä olemme saavuttaneet.

– Nils-Erik Ekblom, Pihalla-elokuvan ohjaaja

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Pihalla

Tilattavissa elokuvateatteriin

Pihalla on suomalainen draamakomedia, jossa 17-vuotiaat itseään etsivät Miku ja Elias löytävät toisensa ja itsensä mökkikesän aikana.

Alkuperäinen nimi:
Pihalla
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
87 min.
Levittäjä:
Pirkanmaan elokuvakeskus ry - Juha Elomäki 050 412 4137 / juha.elomaki@elokuvakeskus.fi
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Nils-Erik Ekblom
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Mikko Kauppila, Valtteri Lehtinen, Sanna Majuri