keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Postia pappi Jaakobille

Oppimateriaalin teemoja:  lavastus, ajankuva, näytteleminen, armo, armahdus, moraali, oikea ja väärä, Raamattu, pappeus

Synopsis: Postia pappi Jaakobille on Klaus Härön (Äideistä parhain, Näkymätön Elina) ohjaama elokuva sokeasta pappi Jaakobista ja armahdetusta vangista, Leilasta. Klaus Härö on käsikirjoittanut elokuvan Jaana Makkosen alkuperäistekstin pohjalta. Elokuva on kuvattu Kokemäellä, Vammalassa ja Hattulassa. Elokuva on lämminhenkinen ja koskettava kertomus armahduksen saaneesta elinkautisvanki Leilasta. Vapauduttuaan hänelle tarjotaan paikkaa syrjäisestä pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan. Leila on tottunut pitämään huolta vain itsestään, joten tehtävä sokean pappi Jaakobin henkilökohtaisena avustajana aiheuttaa ristiriitoja. Posteljooni tuo päivittäin kirjeitä, joissa ihmiset pyytävät apua pappi Jaakobilta. Kirjeisiin vastaaminen on Jaakobin elämäntehtävä, Leilan pitäessä sitä puolestaan täysin hyödyttömänä. Leila on jo päättänyt lähteä pappilasta, kun kirjeiden tulo yllättäen lakkaa ja Jaakobin elämä järkkyy. Kaksi täysin erilaista maailmaa kietoutuvat odottamattomasti toisiinsa, jolloin auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaelleen

Oppimateriaali on suunnattu yläkoulun 8. ja 9. luokille sekä lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin ovat laatineet äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka ja teologi Mervi Ritokoski.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 1.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Postia pappi Jaakobille

Postia pappi Jaakobille on Klaus Härön (Äideistä parhain, Näkymätön Elina) ohjaama elokuva sokeasta pappi Jaakobista ja armahdetusta vangista, Leilasta.

Kokemäellä, Vammalassa ja Hattulassa kuvatussa elokuvassa armahduksen saaneelle
elinkautisvanki Leilalle tarjotaan paikkaa syrjäisestä
pappilasta, jonne hän menee vasten tahtoaan. Leila on tottunut pitämään huolta vain itsestään, joten tehtävä sokean pappi Jaakobin henkilökohtaisena avustajana aiheuttaa ristiriitoja.

Posteljooni tuo päivittäin kirjeitä, joissa ihmiset pyytävät apua pappi Jaakobilta. Kirjeisiin vastaaminen on Jaakobin elämäntehtävä, Leilan pitäessä sitä puolestaan täysin hyödyttömänä.

Leila on jo päättänyt lähteä pappilasta, kun kirjeiden tulo yllättäen lakkaa ja Jaakobin elämä järkkyy. Kaksi täysin erilaista maailmaa kietoutuvat odottamattomasti toisiinsa, jolloin auttajan ja autettavan osat kääntyvät päälaelleen.

Julkaisuvuosi:
2009
Pituus:
76 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Klaus Härö
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Kaarina Hazard
Nimi ruotsiksi:
Post till pastor Jakob