keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Punk – tauti joka ei tapa

Oppimateriaalin teemoja: dokumenttielokuvan rakenne ja kerronnan keinot, punk nuorisokulttuurina, tyylinä ja aatteena

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Synopsis: Punk – tauti joka ei tapa on pitkä musiikkidokumentti, joka tarkastelee punkkia sekä musiikillisena että yhteiskunnallisena liikkeenä. Vaikka elokuva kertoo suomalaisen punkin tarinan, se ei ole vain nostalginen. Menneisyyden vastapainoksi elokuva piirtää kuvan tämän päivän punkista ja siitä, miten punk on muuttunut. Punk-niminen ilmiö teki maihinnousun Suomeen kolmekymmentä vuotta sitten. Nuorisokulttuuria mullistanutta tapahtumaa on muisteltu eri tavoin muun muassa Ylen Punklandia-dokumenttisarjassa. Näihin muisteloihin liittyy myös Jouko Aaltosen energinen musiikkidokumentti Punk – tauti joka ei tapa. (www.punktautijokaeitapa.fi)

Ennen kuin menette elokuviin, kirjoittakaa esimerkiksi piirtoheitinkalvolle, mitä sana punk tuo mieleen. Tehkää samoin elokuvan nähtyänne, onko sanoja tullut lisää tai lähtenyt pois?

Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 15.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

PUNK - tauti joka ei tapa

Elokuvan yleissävy on energinen kuin punk itse. Elokuva kertoo nuoruudesta, tarkemmin sanottuna kahdesta nuoruudesta, 1970-80-lukujen ja nykyhetken punk-sukupolvista. Seuraamme neljän Tampereen seudulta kotoisin olevan nuoren perustamaa bändiä ja sen vaiheita keikkailuineen, onnistumisineen ja vastoinkäymisineen.

Elokuvassa kuullaan sekä vanhaa että uutta punkkia. Mukana on myös kiinnostavaa arkistomateriaalia punkveteraanien alkutaipaleilta. Punk – tauti joka ei tapa on puhutteleva ja kiinnostava dokumenttielokuva suomalaisesta punkista, viihdyttäväkin, muttei hampaaton tai särmätön.

Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
96 min.
Levittäjä:
Sandrew Metronome Distribution Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Jouko Aaltonen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Musiikkidokumentti, mukana Pelle Miljoona, Andy McCoy, Akupunktio, Eppu Normaali, Problems?, Kohu-63, Creepie Crawlie ym. ym.
Nimi ruotsiksi:
PUNK - tauti joka ei tapa