keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Ranskalais-australialainen elokuva PUU on tarina perheestä, jonka isä menehtyy yllättäen sydänkohtaukseen. Elokuvan keskeisin teema on suru, miten selvitä menetyksestä ja löytää jälleen usko elämään. Vaikka elokuvan keskiössä on kuolema, se kertoo enemmänkin elämästä, rakkaudesta ja hyväksymisestä – jokaisen on kohdattava surunsa omalla tavallaan.
 
Oppimateriaalin teemoja: metaforat ja kuvan voima, onnellisuus, surun käsittely

Oppimateriaali on suunniteltu 9. luokille ja lukioihin.

Oppimateriaalin on laatinut käsikirjoittaja Kirsi Vikman.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 14.7.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Aivan elokuvan alkumetreillä nelilapsisen perheen isä kuolee äkilliseen sairaskohtaukseen. Nuori leski (Gainsbourg) ei tiedä, mitä tehdä surulleen, ja lapset saavat selviytyä keskenään. Jokainen kaipaa isää tavallaan. Määrätietoinen Simone ilmoittaa parhaalle ystävälleen, että hän ei aio surra, vaan on mieluummin onnellinen. Onnelliseksi Simonen tekee salaisuus, jonka hän jakaa vain äitinsä kanssa: tyttö on vakuuttunut siitä, että isä elää edelleen puun sisällä.

Joka päivä Simone kiipeää puuhun ja jakaa isän kanssa arkiset kuulumisensa kuten aina ennenkin. Mutta vähitellen puusta on tulossa uhka. Sen joka paikkaan tunkeutuvat juuret tuhoavat talon putkistot ja saavat naapurin raivon partaalle. Ja onko sekään sattumaa, että painava oksa katkeaa pihapuusta juuri silloin, kun äiti on löytämässä elämäänsä uuden rakkauden?

Alkuperäinen nimi:
The Tree
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
101 min.
Levittäjä:
Bio Rex Distribution
Tuotantomaa(t):
Australia/Ranska
Ohjaus:
Julie Bertuccelli
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas