keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Räkä ja Roiskis 2023. Kuva Dante Mutashar / It´s Alive Films.

Poikien mummi on leiponut pullaa kaupunkilaisille, mutta häneltä kiellettiin pullien myyminen, koska sokeri tekee reikiä hampaisiin. Mummipa ei kuitenkaan lopettanut leipomista, vaan koko mummola pursuaa vanhoja pullia ja uusia leivotaan joka päivä.

Leipokaa tekin mummin pullia!

Pullaresepti

200 g leivontamargariinia
5 dl kauramaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa rouhittuna
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita)

– Margariini sulatetaan mikrossa.
– Kauramaito lämmitetään noin 37 asteiseksi (ei saa kuumentaa liikaa).
– Hiiva murennetaan maidon joukkoon ja annetaan liueta kunnolla.
– Sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola lisätään seokseen.
– Jauhoja lisätään pieni määrä kerrallaan, ensin vähän yli puolet määrästä.
– Taikinaa vaivataan käsin tai koneella.
– Lisätään margariini ja loput jauhot.
– Taikinaa vaivataan lopuksi kunnolla ja sen annetaan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla.
– Hyvin kohonneesta taikinasta leivotaan pyöreitä pullia, jotka nostetaan pellille leivinpaperin päälle ja annetaan kohota vähintään 20 minuuttia.
– Pullat voidellaan juuri ennen paistamista kaurakermalla ja niiden päälle ripotellaan raesokeria ja kanelia.
– Pullia paistetaan uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.