keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Jouko Piipponen / Solar Films

1. Keskustelkaa yhdessä, millaisia ovat Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan keskeiset henkilöt Risto, Nelli ja Sylvester, Rauha, Lennart, Elvi ja Bill. Onko joku heistä suosikkihahmonne? Miksi? Pidättekö samoista asioista kuin he? Onko teillä samanlaisia luonteenpiirteitä, kiinnostuksen aiheita, harrastuksia tai muuta yhteistä eri henkilöhahmojen kanssa?

2. Tehkää esittely pareittain valitsemastanne Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan henkilöstä. Kertokaa hänestä muutamia asioita, kuten esimerkiksi luonne, ulkonäkö, harrastukset.

3.  Bill ja Sylvester sekä Risto ja Rauha ovat juuri tutustuneet; Risto ja Rauha keskustelevat:

Rauha: Isä ja poika! Vähän niin kuin me.

Risto: Ethän sinä ole isä.

Rauha: Mutta meitäkin on kaksi, ja minä olen vähän niin kuin molemmat, sekä äiti että isä.

(lähde: elokuvan käsikirjoitus)

Millaisia perheitä Risto Räppääjä ja pullistelija- elokuvassa on? Voitte käyttää apuna elokuvan lisäksi Risto Räppääjä ja pullistelija -kirjan kertomia asioita. Mitä eri henkilöhahmojen perheistä kerrotaan elokuvassa? Millaisia ovat omat perheenne? Millaisia perheitä tunnette? Tunnetteko samanlaisia perheitä kuin Risto Räppääjä -kirjoissa ja elokuvissa esitellään?

5. Tarina kuvista
Leikatkaa lehdistä erilaisia kuvia ihmisistä, eläimistä ja esineistä ym. Valitkaa päähenkilö ja sivuhenkilöt ja muodostakaa heistä erilaisia perheitä. Järjestäkää kuvat sopivaan järjestykseen ja kertokaa ja kirjoittakaa kuvien avulla tarina. Tarinan voi kertoa yksin tai pareittain.