keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Risto Räppääjää esittävä Silmu Ståhlberg kertoo haastattelussa:

Ollakseen jonkun kaveri ei tarvitse olla aivan samanlainen ja ihmisistä oppii uutta, kun heihin tutustuu kunnolla. Ei pidä arvostella muita ennen kuin oikeasti tietää, millaisia he ovat ja kaveri voi olla kaikkien kanssa siitä huolimatta, millaisia he ovat.
(lähde: https://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2520328)

2. Pohtikaa omia ystävyys- ja kaverisuhteitanne. Mitä eroa on ystävällä ja kaverilla? Millaisia ystäviä teillä on? Mitkä asiat yhdistävät teitä? Mitä te teette yhdessä? Millä tavalla olette erilaisia; ulkonäkö, harrastukset, muut kiinnostuksen kohteet tai perhesuhteet? Millainen on hyvä ystävä? Miten tutustuu toisiin? Miten saa ystäviä? Mikä on parasta ystävyydessä? Mitä ystävät voivat tehdä yhdessä? Mitä elokuvan päähenkilöt tekevät yhdessä? 

3. Pohtikaa, pitääkö olla samanlainen ja aina samaa mieltä kuin kaverit? Onko helppoa olla eri mieltä kuin muut?  Mistä riitoja syntyy? Mitä sitten tehdään, kun tulee riitoja ystävän kanssa Oletteko joskus ”olleet riidoissa” ystävän kanssa, kuten Risto ja Nelli? Miltä riitely tuntuu? Miten saatte riidan yleensä sovittua? Onko sopiminen vaikeaa? 

4. Ristoa ärsyttää, kun Nelli viettää aikaa Sylvesterin kanssa ja hänellä on tylsää olla yksin. Miltä tuntuu, jos jää ryhmän ulkopuolelle? Pohtikaa millaista on olla yksin? Onko yksinäisyys aina ikävä asia? Milloin on mukavinta olla yksin?

5. Etsikää esimerkiksi internetin kuvahaulla kuvia, jotka liittyvät yksinäisyyteen tai lavastakaa ja ottakaa itse aiheeseen liittyvä valokuva tai piirtäkää ja maalatkaa yksinäisyydestä asettumalla kuvittelemanne yksinäisen henkilön rooliin.