keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kuvallinen tuottaminen ja omat kuvakulttuurit

Kuva: Solar Films / Marek Sabogal

Inspiraatio

1. Mistä Risto Räppääjä sai kimmokkeen tehdä taidetta Nellin kanssa? Mistä Rauha-täti ja Elvi innostuivat? Entä mistköhän oikea Vincent van Gogh sai inspiraation? Mitä hän halusi maalata, mikä häntä kiinnosti?

2. Mistä sinä saat inspiraation eli kimmokkeen tehdä taidetta? Tehdään luokassa suuri ajatuskartta eri keinoista, mistä voi saada ideoita kuvataiteen tekemiseen, kirjoittamiseen, musiikin tekemiseen tai mihin vain luovaan toimintaan, mikä voidaan määritellä taiteeksi!

Ajatuskarttaan voidaan kirjoittaa vaikkapa: kirjat, lehdet, elokuvat, soittolistat, luonnossa käveleminen, kadulla keskustelujen kuunteleminen, vanhat valokuvat ja niin edelleen.

Tähtikirkas yö

Tähtikirkas yö -teos herää eloon Starry Night -animaatiossa ja The Starry Night Stereo VR experience -videossa. Garip Ay tekee oman versionsa teoksesta

Katsotaan edellä mainitut videoteokset van Goghin teoksesta Tähtikirkas yö. Tämän jälkeen toteutetaan pulloväreillä oma versio kyseisestä työstä. Työskentelyn ajaksi voidaan heijastaa näkyville kuva kyseisestä teoksesta.

Lisätyönä nopeimmat voivat kokeilla tehdä oman versionsa Goghin teoksesta Auringonkukkia.
 

Oma teos

Oppimateriaalipaketin tehtävät, kuvat ja keskustelut ovat varmasti herättäneet paljon ajatuksia oppilaissa. Ehkäpä jostain kuvasta, keskustelusta tai teoksesta on syntynyt kipinä omaan tekemiseen. Oppilas kuuntelee omaa inspiraatiotaan ja lähtee toteuttamaan sitä omassa taiteellisessa työskentelyssään. Opettaja voi toki rajata aihealuetta esimerkiksi kuvataiteeseen tai tiettyyn materiaalin.