keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a) Keskustelkaa pareittain tai pienryhmissä, miten seuraavat sanat liittyivät elokuvaan; muutto, yksinäisyys, naapurit

b) Keskustelkaa, miksi ihmiset muuttavat? Mitä kivoja asioita muuttamisesta usein seuraa? Millaisia asioita jää kaipaamaan? Mitkä asiat ovat tuntuvat tärkeiltä nykyisessä asuinpaikassanne?

c) Nellin perhe muutti Riston naapuriin. Aluksi Nelli on aluksi melko yksinäinen ja hän laulaa: ”Minä kaipaan vanhaan kotiin takaisin. Minä kaipaan vanhan pihan oravaa. Lasta ei saa uuteen kotiin kuljettaa. Lapsen paikka on vanhassa kodissa. Lapsi ei viihdy muuttokuormassa. Lapsi ei tahdo uutta kaveria. Vanhat ovat paljon parempia. Minä kaipaan vanhaan kotiin takaisin. Siellä verhon takaa katsoin täysikuuta. Minä kaipaan vanhan pihan harakkaa. Lasta ei saa uuteen kotiin kuljettaa.” (Lähde: Risto Räppääjä. IPANAPA records, EMI Finland 2008)

Kuunnelkaa laulu elokuvan soundtrack-levyltä. Laulun nimi Minä kaipaan vanhaan kotiin takaisin. Millaiselta muuttaminen Nellin mielestä tuntui? Mitä hän kaipasi entisestä kotipaikastaan?

d) Uusia ystäviä. Keskustelkaa, miten voi tutustua uusiin ihmisiin. Onko helppoa saada ystäviä? Millaisia ovat hyvät ystävät? Säilyykö ystävyys aina? Oletteko menettäneet ystävän? Miltä sellainen tuntuu? Muistelkaa omia tutustumistarinoitanne. Mitä sanoitte tai teitte saadaksenne ystävän tai jotta olisitte tutustuneet?