keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus

Oppimateriaalin teemoja: elokuvan kuvauspaikat, omat juuret, Röllikylän asukkaat, Röllin historia, röllisanonnat ja Röllin äänet

Käsikirjoitus: Taavi Vartia, Allu Tuppurainen

Synopsis:
Nuori röllityttö Juurakko ja muut röllit ovat saaneet tietää, että jossakin kaukaisuudessa on Kaikkien aikojen alku, joka on paikka, josta kerrotaan kaikenlaisia huhuja ja kiinnostavia tarinoita. Sieltä haikarat lentävät kantaen röllivauvoja nyyteissään. Juurakko haluaa selvittää, mistä kaikki röllit tulevat ja mikä on elämän suuri salaisuus. Hän alkaa houkutella vanhaa, harmaahapsista Rölliä lähtemään kanssaan selvittämään tätä suurta salaisuutta, ja kun Rölli vihdoin suostuu Juurakon avuksi, niin ystävykset lähtevät matkaan.

Mauno Mato varoittaa Rölliä ja Juurakkoa siitä, että Kaikkien aikojen alkua vartioi hirmuinen peto, Maunon esi-isä, joka on ainakin sata tai tuhat kertaa matoa isompi. Matkallaan Rölli ja Juurakko uhmaavat vaaroja taivaltaen Ikivuoriston yli ja läpi Ikimetsän. Ikiaavikkoakin tarvotaan, kunnes Loputon meri siintää horisontissa.

Matkan varrella he kohtaavat yllätyksiä ja tapaavat uusia ystäviä, kuten Perhosten kuoron ja Siili Suhosen. Heitä kuljettaa yli hiekka-aavikon aavikkolaiva Ca Mél.

Oppimateriaali on suunniteltu esi-ja alkuopetukseen

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta.

Tutustu myös seuraaviin Rölli-oppimateriaaleihin: Rölli ja kultainen avain, Röllin sydän, Rölli ja metsän henki

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 8.11.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus

Tilattavissa elokuvateatteriin

“Kautta likaisten varpaitteni, mihin seikkailuun olen taas joutunut?” Harmaahapsinen Rölli ja nuori Juurakko-tyttö heittäytyvät yhteiseen seikkailuun ja lähtevät matkalle kohti Kaikkien Aikojen Alkua. Unohtumaton seikkailu opettaa ystävyksille, että suuria haaveita ei voi saavuttaa pelkällä uhmalla ja itsepäisyydellä. Elämässä tarvitaan myös ymmärrystä ja oikeudenmukaisuutta.

Alkuperäinen nimi:
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
80 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Taavi Vartia
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Allu Tuppurainen, Linnéa Röhr, Alina Tomnikov, Amos Brotherus, Turkka Mastomäki, Krista Kosonen, Iina Kuustonen, Kai Lehtinen
Nimi ruotsiksi:
Rölli och alla tiders hemlighet