keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Genre tarkoittaa tyylilajia tai lajityyppiä. Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvan tyylilajiksi voidaan määritellä road movie. Road moviessa eli tie-elokuvissa ollaan matkalla kohti päämäärää, kuten Rölli ja Juurakko ovat tässä elokuvassa. Muistelkaa yhdessä, mihin parivaljakko on matkalla? Miten lähtö Röllikylästä alkaa? Millaisilla erilaisilla tavoilla he matkustavat elokuvassa? Muistin virkistykseksi voi katsoa elokuvan trailerin.

2. Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus– elokuvaa kuvattiin Suomessa Kirkkonummella sekä Almeriassa, Cabo de Gatan alueella Espanjassa. Siis siellä, missä Steven Spielberg kuvasi Indiana Jonesia ja Sergio Leone länkkäreitään. Hyvälle elokuvan kuvauspaikalle ei ole olemassa mitään yleistä määritelmää. Kuvauspaikkojen tai elokuvan maisemien pitää tukea elokuvan tarinaa. Elokuvan kohtauksiin valitaan aina kulloinkin sopiva ympäristö. Jollei löydy valmista tilaa, pitää elokuvaa varten rakentaa ja lavastaa sopivia paikkoja. Lavasteet voidaan toteuttaa myös tietokoneella.

a. Millaisia kuvauspaikkoja muistatte Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvasta?
(Röllikylä, Ikivuoristo ja Ikimetsä ja aavikko ja merenranta.)

b. Millaisia hyviä kuvauspaikkoja keksitte erilaisille elokuville? Millainen kuvauspaikka esimerkiksi sopisi mielestänne jännitys- tai seikkailuelokuvalle?

c. Millainen voisi olla seuraavan Rölli-elokuvan tarina? Millainen paikka sopisi mielestänne kuvauspaikaksi keksimällenne Rölli-elokuvalle?

d. Rölli ja Juurakko lähtivät Röllikylästä ja kulkivat esimerkiksi ikimetsässä ja aavikolla. Harjoitelkaa tiedonhakua ja etsikää internetistä tietoa esimerkiksi seuraavien sanojen avulla: ikimetsä, aavikko tai Röllikylä. Mitä saatte selville?

e. Muistileikki: Juurakko ja Rölli lähtevät matkaan. Mitä he pakkaavat mukaan matkalle? Ensimmäinen leikkijä sanoo, että lähden matkalle ja pakkaan mukaani tossut. Toinen sanoo, että lähden matkalle ja pakkaan mukaani tossut ja silmälasit. Kolmas sanoo, että lähden matkalle ja pakkaan mukaani tossut, silmälasit ja omenan, jne. Leikkiä jatketaan, kunnes kaikki ovat saaneet kertoa, mitä he pakkaavat mukaansa matkalle.