keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Juoni on tavallisesti olennainen osa elokuvaa. Yksinkertaisimmillaan ajateltuna juoni rakentuu alusta, keskikohdasta ja lopusta. Synopsis eli juonitiivistelmä voi tarkoittaa kahta samantyyppistä asiaa:
a) muistiin kirjoitettua ideaa, jonka pohjalta teos, esimerkiksi elokuvakäsikirjoitus rakennetaan, tai
b) valmiista teoksesta kuten elokuvasta, kirjasta tai oopperasta kirjoitettua lyhyttä yhteenvetoa, joka on laadittu katsojia varten esimerkiksi mainokseen, lehteen tai ohjelmavihkoseen.


1. Kirjoita Seikkailusta 4-10 lauseen mittainen synopsis eli juonitiivistelmä kuvitteelliseen sanomalehteen tai vaikka koulun lehteen. Synopsis kirjoitetaan olettaen, että lukija ei ole nähnyt elokuvaa. Pidä mielessä kysymykset kuka, mitä, missä, milloin ja miksi. Voit itse päättää, paljastatko lukijalle myös elokuvan loppuratkaisun. Muista, että synopsiksessa ei oteta kantaa siihen, oliko elokuva omasta mielestäsi hyvä tai huono.

2. Seikkailua voi pitää episodielokuvana: se koostuu episodeista eli lyhyistä, itsenäisistä jaksoista, jotka elokuvan kokonaisuus sitoo löyhästi yhteen. Jokaisessa episodissa sisko ja veli kohtaavat jonkun aikuisten maailmaan kuuluvan ilmiön. Ideoikaa lasten matkan varrelle lisää kohtaamisia: kuka tulee vastaan? Mitä siitä seuraa? Kirjoittakaa kehittelemänne uusi episodi synopsiksen muotoon. Voitte käyttää ideaanne myös oppimateriaalin muissa osissa, esimerkiksi  oman lyhytelokuvanne pohjana, tai toteuttaa sen vaikkapa pienoisnäytelmänä.