keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Seikkailun musiikkia voi kuunnella elokuvan nettisivuilla. Kuunnelkaa muutamia kappaleita ennen kuin katsotte elokuvan. Kertokaa, kirjoittakaa tai piirtäkää esiin nousseita mielikuvia. Millaisia kohtauksia arvelette näiden kappaleiden säestävän? Keskustelkaa mielikuvistanne vielä uudelleen elokuvan katsomisen jälkeen: olivatko mielikuvien tilanteet erilaisia kuin elokuvan tilanteet? Oliko elokuvassa jonkin kappaleen aikana erilainen tunnelma kuin mielikuvassanne?

2. Millä soittimilla elokuvan musiikki on soitettu? (Klarinetti, sello, piano, kitara ja laulu.) Kuvailkaa soitinyhtyeen äänenväriä. Onko se esimerkiksi tumma, kirkas, kova, pehmeä, rauhoittava tai energinen? Mitä jos kappaleissa olisikin käytetty muita soittimia, esimerkiksi sähkökitaraa, kanteletta tai vaikka trumpettia? Olisiko elokuvan tunnelma muuttunut? Miten?

3. Lukekaa musiikin säveltäneen Martti Anttilan ajatuksia sävellysprosessista ja elokuvan musiikillisista ratkaisuista. Miettikää, mitä valmiita kappaleita elokuvassa olisi voitu käyttää. Voitte koota ryhmissä elokuvan vaihtoehtoiset sound trackit ja järjestää vaikka levyraadin, jossa äänestätte parhaasta vaihtoehtoisesta versiosta.

4. Seikkailun musiikin nuotit voi tulostaa elokuvan nettisivuilta. Käyttäkää nuotteja materiaalina musiikin teoriaa opiskeltaessa. Voitte esimerkiksi etsiä nuoteista tuttuja ja vieraita lisämerkkejä tai erilaisia sävellajeja ja tahtilajeja tai käyttää nuotteja solfaharjoituksissa.

5. Nuottitiedoston lopusta löydät Kesäyö-laulun sanat. Elokuvassa laulun sävel perustuu George Gershwinin jazz-klassikkoon Summertime. Säveltäkää laulun suomenkieliseen tekstiin kokonaan oma melodianne. Voitte laatia sille myös säestyksen.