keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Star Wars -elokuvien Han Solo ei ole perinteisin elokuvasankari. Solo: A Star Wars Story esittää nuoren Han Solon romanttisena haaveilijana, mutta myös nuorisorikollisena ja varkaana, joka näpistää päästäkseen matkustamaan pois kotiplaneetaltaan. Pelastaakseen nahkansa ja oppiakseen lentämään hän liittyy armeijaan, mutta paettuaan sieltä hän ryhtyy salakuljettaja Tobias Beckettin oppipojaksi.

Han Solo on hahmo, joka kasvaa sankariksi vastahakoisesti. Han on kotoisin karuista oloista, mikä on muokannut hänen maailmankuvaansa kyyniseksi. Hän ei kaipaa sankaruutta, mutta hänen lojaalisuutensa ystäviään kohtaan johtaa hänet tekemään sankaritekoja.

Luke Skywalker, jota Solo: A Star Wars Story -elokuvassa ei nähdä, on puolestaan perinteinen, kirkasotsaisen ja viattoman sankarin ilmentymä. Maalaispoikana kasvaneen Luken veri vetää seikkailemaan ja tekemään sankaritekoja, eikä hän missään vaiheessa tunne vetoa rikolliseen elämään. Hän myös näkee hyvää sellaisissa, missä muut eivät välttämättä sitä näe.

  • Millaisena ihmisenä Han Solo esitetään Solo: A Star Wars Story -elokuvassa? Miten tämä nuori Han eroaa myöhempien Star Wars -tarinoiden Hanista? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että hänestä kasvaa Uusi toivo -elokuvassa nähtävä sankarihahmo?
  • Millaisia sankareita Star Warsissa on? Entä millaisia ovat sen tarinoiden konnat? Saagan keskiössä on ollut Skywalkereiden perhedraama, mutta mitä muita sankarihahmoja tarinasta löytyy ja millaisina heidät esitetään?
  • Vertaile keskenään Han Soloa, Qi'raa, Beckettiä ja Chewbaccaa. Löytyykö heistä kaikista sankarin piirteitä? Millaisia? Ketkä heistä päätyvät sankareiksi ja miksi?

Vinkki! Solo: A Star Wars Story -elokuvan kotisivuilta löydät videoklippejä, making of -videoita ja elokuvan julisteita!