keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Soppalinnan salaseura

Oppimateriaalin teemoja: seikkailu, koodaus, suunnittelu, tekstilajit, mielikuvitus

Elokuvan synopsis: Soppalinnan salaseura kertoo 10-vuotiaasta Marista, fiksusta ja rohkeasta tytöstä, joka asuu Soppalinnan satukaupungissa. Marin vanhemmat ovat aina töissä ja hän viettääkin suuren osan vapaa-ajastaan isoisänsä Peeterin kanssa, joka työskentelee yliopistossa professorina. Marilla on kolme oikein hyvää ystävää, joiden kanssa hänellä on salaseura. Tämä neljän nokkelan nuoren porukka ratkoo Marin isoisän keksimiä aarteenetsintätehtäviä.

Eräänä päivänä pikkukaupungin rauha järkkyy, kun salaperäinen myrkky saa aikuiset käyttäytymään pikkulasten tavoin. Salaseura joutuu keskelle huimaa seikkailua! He laittavat kaiken nokkeluutensa ja rohkeutensa peliin löytääkseen vastamyrkyn ennen kuin on liian myöhäistä. Siinä sivussa he joutuvat pakenemaan kiusaajia ja uhkaavaa pahantekijää. Onnistuvatko sankarimme löytämään vastamyrkyn ajoissa ja pelastamaan rakkaimpansa?

Soppalinnan salaseura pohjautuu Mika Keräsen tuotantoon ja suosittuihin lastenkirjoihin Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku. Elokuva on virolais-suomalainen yhteistuotanto, jonka teema tuo mieleen 1940–1960-luvuilla kirjoitetut Viisikot!

Elokuvan on ohjannut Margus Paju ja suomeksi dubatun version on ohjannut Pekka Lehtosaari. Soppalinnan salaseuran ovat tuottaneet Jesse Fryckman, Esko Rips ja Diana Mikita.

Käsikirjoittaja: Mika Keräsen romaanin pohjalta Christian Gamst Miller-Harris ja Mihkel Ulman

Oppimateriaali on suunnattu 3. ja 4. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2016. Linkit on tarkistettu 10.4.2020.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Soppalinnan salaseura

Soppalinnan Salaseura -elokuva perustuu Mika Keräsen tuotantoon ja suosittuihin lastenkirjoihin Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku.

Alkuperäinen nimi:
Soppalinnan salaseura
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
105 min.
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Viro, Suomi
Ohjaus:
Margus Paju - Käännös ja dubbauksen ohjaus: Pekka Lehtosaari
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Seera Alexander (Mari), Saana Norra (Satu), Waltteri Helisalo (Olavi), Fredi Salminen (Antti), Markku Huhtamo (isoisä), Kirsi Ståhlberg (Katri), Sampo Sarkola (Arttu), Katja Sirkiä (Riitta), Petri Hanttu (Hannes)