keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Soppalinnan salaseura on värikäs kokoperheen seikkailuelokuva, joka tempaa mukaansa lasten mielikuvitusrikkaaseen maailmaan. Soppalinnan eläväiset ihmiset ja värikkäät talot ruokkivat lasten mielikuvitusta. Visuaalisuutta hyödynnetään myös oppimateriaalipaketin tehtävissä julisteiden ja aarrekarttojen suunnittelussa. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas tutustuu myös seikkailuelokuvan tunnusmerkkeihin ja oppii tunnistamaan seikkailuelokuvan.

Elokuvassa lapset perustavat oman salaseuran, jossa ratkotaan arvoituksia. Oppimateriaalipaketissakin kehitetään oma salaseura sekä suunnitellaan pulmien ja arvoitusten suunnittelua ja niiden tekemistä koulukavereille. Oppilas oppii myös QR-koodien käyttämistä. Arvoitusten suunnittelu on yllättävän lähellä koodauksenkin taustalla olevaa perusajatusta. Oppimateriaalipaketissa on myös koodaukseen liittyviä harjoituksia. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas oppii monipuolisia suunnittelu- ja ennakointitaitoja.

Soppalinnassa lasten ja aikuisten roolit kääntyvät päälaelleen. Oppimateriaalipaketissa pohditaan draaman keinoin aikuisten ja lasten rooleja, vastuunottamista ja oikeutta lapsuuteen. Lisäksi oppimateriaalissa harjoitellaan tunnetaitojen osalta rohkeuden tunnistamista. Oppimateriaalipaketin avulla oppilas harjaantuu kirjoittamaan erilaisia tekstejä kuten kannanottoja ja runoja. Lisäksi suunnitellaan radiouutinen.

Soppalinnassa kaikki on nurinkurista. Oppimateriaalin avulla oppilas harjaantuu pohtimaan vastakohtia hassuttelunkin avulla!