keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Aarteenetsintätehtävä ja QR-koodit

Soppalinnan salaseura joutui kirjan ja pienten vihjeiden avulla selvittämään suurta arvoitusta: mistä löytyisikään vastamyrkky aikuisten pelastamiseksi. Ennen suuren arvoituksen selvittämistä, Marin isoisällä oli tapana tehdä kaveruksille arvoituksia. Arvoituksissa paljastui aina yhden vihjeen jälkeen seuraava ja lopulta vihjeet kuljettivat ratkaisun tai aarteen luokse.

Keskustelkaa aluksi yhdessä:

  • Minkälaisia arvoituksia elokuvassa oli?
  • Minkälaisia vihjeitä Soppalinnan salaseuralaiset saivat?
  • Minkälaisia arvoituksia voisi koulualueelle tehdä?
  • Mitkä olisivat hyviä ja toteutettavissa olevia vihjeitä?

Suunnittele oma aarteenetsintätehtävä pareittain tai 3 hengen ryhmässä. Kirjoittakaa ja suunnitelkaa vihjeet ja ohjeet arvoituksen ratkaisijalle. Voitte kirjoittaa vihjelaput tietokoneella. Käykää piilottamassa vihjelaput ja viimeinen ratkaisupaikka koulualueelle.

Arvoituksien teossa voi käyttää apuna myös QR-koodeja. Tietoa QR-koodien käyttämisestä löydät esimerkiksi QR-koodit -sivustolta.

Aarrekartta

Suunnittele oma aarrekartta. Voit katsoa internetistä ideoita erilaisista aarrekartoista kuvahaussa hakusanalla ”aarrekartta”. Hahmottele aarrekartta ensin lyijykynällä haaleasti. Väritä puuvärikynillä tai liiduilla ne kohdat, jotka haluat vahvistaa ja erottaa kartastasi. Lopuksi maalaa haluamillasi vesiväreillä päälle.

Koodaus

Koodaus on kuin arvoitusten ratkaisemista, se on kuin salaisen kielen kirjoittamista tietokoneella. Kun kielen kirjoittaa oikein, siitä syntyy erilaisia toimintoja tietokoneella. Koodaukseen voi tutustua helppojen tehtävien avulla Code Studion sivuilla. Tehtävistä voi valita itselleen mielenkiintoisimman: Flappy bird, Minecraft, Frozen ja niin edelleen. Koodaustehtävien tekemiseen tarvitset tabletin tai tietokoneen. Koodaustehtävät voidaan tehdä pareittain.