keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Spiderwickin kronikat

Oppimateriaalin teemoja: sisarussuhteet, avioero, mielikuvitusmaailma, pelko, kuvanlukutaito, elokuvan äänet
 
Synopsis: Spiderwickin kronikat perustuu Tony DiTerlizzin ja Holly Blackin kirjoittamaan fantasiakirjasarjaan. Kaksosveljekset Jared ja Simon sekä heidän siskonsa Mallory muuttavan äitinsä kanssa suvun vanhaan kartanoon. Heti taloon asetuttuaan Jared alkaa huomata kummallisia asioita tapahtuvan: asioita 
katoaa ja seinien välistä kuuluu rapinaa. Samalla kun muut pitävät Jaredia syypäänä talon tapahtumiin, löytää tämä talon vintiltä vanhan kirjan nimeltä ”Artur Spiderwickin luonto-opas – ihmeellinen maailma ympärillämme”. Kirjan päällä on varoitus, mutta Jared lukee kirjan siitä piittaamatta. Kirjan myötä Jaredille ja hänen sisaruksilleen aukeaa meidän maailmamme rinnalla oleva toinen todellisuus keijuineen ja peikkoineen. Mutta pian selviää, että kirjaa tavoittelevat myös pahat kummajaiset. Taistelu pahoja voimia vastaan saa perheen taas löytämään toisensa. 
 
Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 5.-7.-luokkalaisille.
 
Oppimateriaalin on laatinut ohjaaja Hanna Karppinen.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 17.7.2014.
 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Spiderwickin kronikat

Gracen perhe – kaksoset Jared ja Simon, heidän isosiskonsa Mallory ja äitinsä – muuttavat omituisen Lucinda-tätinsä tyhjään ja kolkkoon Spiderwickin kartanoon, jossa alkaa heti tapahtua kummia. Perhe pitää Jaredia syyllisenä talossa tapahtuviin selittämättömiin onnettomuuksiin ja sattumuksiin. Syytön Jared löytää huvilasta salakäytävän piilotettuun kirjastoon, jossa hän törmää erikoiseen kirjaan nimeltä “Arthur Spiderwickin luonto-opas – ihmeellinen maailma ympärillämme”.

Kirja avaa sisaruksille oven lohikäärmeiden, keijujen, henkien ja peikkojen asuttamaan, meidän maailmamme rinnalla näkymättömänä olevaan toiseen todellisuuteen. Tuo maailma on kaikkea muuta kuin vaaraton mikä käy selväksi viimeistään silloin kun osoittautuu, että isoisosetä Arthurin kirjaa havittelevat ilkeät kummajaiset.

Alkuperäinen nimi:
Spiderwick Chronicles
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
97 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Mark Waters
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Sarah Bolger, Freddie Highmore
Nimi ruotsiksi:
Spiderwick Chronicles