keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Tapperien isä Vihtori järjesti pojilleen ajankuluksi erilaisia leikkejä ja kilpailuja. Puhuttiin Vihtorin Akatemiasta. Pojat osallistuivat myös vanhempiensa mukana kotitilan töihin. Miten arvelet poikien lapsuuden ja kodin vaikuttaneen heidän taiteelliseen uraansa? Mitä uraa edistäviä asioita dokumentista jäi mieleen?

Kirjailija Markon?
Kirjailija Harrin?
Kuvanveistäjä Kainin?
Lavastaja Yrjön?

Toiminnallisia tehtäviä

2. Lapsuuden lempileikit

Muodostetaan 4-5 hengen ryhmiä. Kukin vuorollaan saa kertoa lapsuutensa lempileikin. Leikitään jokaisen lempileikkiä hetken verran.

3. Joo-leikki

Tässä leikissä tulee ilmi, miten yhteiseen hullutteluun on kaikilla mahdollisuus tempautua mukaan. Joku sanoo esim. “ollaanko tukkijätkiä?” ja kaikki vastaavat aina “JOO” ja sitten ollaan tukkijätkiä, kunnes joku keksii ehdottaa jotain muuta.

4. Kun minä olin lapsi

Seistään piirissä, kaikille paitsi yhdelle on merkattu oma paikka piirissä. Yksi menee keskelle ja sanoo: Silloin, kun minä olin lapsi…. ja sanoo jotain siihen oikeasti liittyvää (esim. silloin, kun minä olin lapsi, meille tuli Aku Ankka) ja kaikki ne, joiden kohdalla tämä pitää paikkansa, vaihtavat piirissä paikkaa keskenään. Keskellä olija yrittää päästä myös piiriin jonkun paikalle. Ilman paikkaa jäänyt saa keksiä uuden väittämän piirin keskellä.

5. Pesänrakentaminen

Harri Tapper kuvaili, että heidän lapsuutensa asumismuoto oli pesämäinen. Turvallisesti kyhnötettiin kylki kyljessä.

Muodostakaa kolmen hengen ryhmiä. Tarkoituksena on rakentaa 15-20 minuutissa sanomalehtipaperista ja maalarinteipistä maja, jonne kaikki kolme ryhmäläistä mahtuvat. Kun majat ovat valmiit kiertävät kaikki ryhmät toistensa majoissa kokeilemassa millainen tunnelma niissä on. Majoille voi keksiä myös niitä kuvaavat nimet.