keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tapperien kotitila, Juhola on muutettu museoksi ja se on avoinna kesäisin vierailijoille. Pihapiirin vanhasta navetasta on kunnostettu galleriatila Jarska.

1. Pysyvyys

Minkä kotipaikkakuntasi tilan, paikan tai ympäristön toivoisit säilyvän juuri sellaisena kuin se on jälkipolville?

Miksi?

Luuletko sen säilyvän?

2. Kuvailua kirjoittaen

Kirjoita lyhyt kuvaus valitsemastasi säilyttämisen arvoisesta paikasta. Kerro miksi se on sinulle tärkeä. Kuvaile valitsemaasi kohdetta mahdollisimman tarkasti, huomioi kaikki aistit. Kuvailut voidaan halutessa lukea luokassa niin, että muut kuuntelevat ne silmät kiinni.

Toiminnallisia tehtäviä

3. Mielikuvamatka

Kun jokainen on valinnut oman säilyttämisen arvoisen paikkansa jakaannutaan pareiksi. Pari esittelee toisilleen näkymätöntä, säilyttämisen arvoista paikkaansa. Tilaan mennään sisään “oikeasti” ja asiantuntijana toimiva esittelijä näyttää, missä mikin on ja pyytää varomaan päätä, jos katto on matala jne. Tutustumisretkellä oleva pari voi esittää paikkaan liittyviä kysymyksiä ja vain ihastella toisen opastuskierroksen antia. Tämän jälkeen vaihdetaan rooleja. Keskustellaan lopuksi yhdessä, millaisissa paikoissa parit vierailivat.

4. Rakkain esine

Jokaisella meistä on myös henkilökohtaisia, itselle tärkeitä esineitä, joihin saattaa liittyä tarinoita, muistoja tai vaikkapa luovuuden lähteitä. Istutaan piirissä. Mietitään, mikä esine tai tavara sinulla on sellainen, joka kantaa erityistä merkitystä ja josta luopuminen olisi vaikeaa. Minkä tavaran haluaisit kenties välittää lapsenlapsillesi eteenpäin. Kun jokaisella on jokin esine, tavara tai asia mielessä, käydään nämä viemässä yksi kerrallaan miimisesti piirin keskelle yhteiseen “kasaan.” Viejä saa kertoa viemästään esineestä sen verran kuin tahtoo.