keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Tarina rakkaudesta ja pimeydestä

Synopsis
Tarina rakkaudesta ja pimeydestä on Oscar-voittaja Natalie Portmanin ohjaama, käsikirjoittama ja tähdittämä elokuva pojasta, joka kasvaa sodan repimässä Jerusalemissa 1940- ja 1950-luvuilla ja varttuu kirjailijaksi, sekä hänen äidistään, jonka lunastamatta jääneet unelmat ajavat kuilun reunalle.

Natalie Portmanin häikäisevän esikoisohjauksen teemat eivät voisi olla ajankohtaisempia: toisiinsa törmäävät kulttuurit, kärsimys ja sitkeys – ja lopulta: pimeys ja rakkaus.

Cannesin elokuvajuhlien odotetuimpiin tapauksiin kuulunut Natalie Portmanin seitsemän vuoden intohimoprojekti perustuu Amos Ozin samannimiseen, omaelämäkerralliseen menestysteokseen.

Käsikirjoitus: Natalie Portman Amos Ozin omaelämäkerran pohjalta

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, erityisesti historian sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Tarina rakkaudesta ja pimeydestä

Amos Ozin samannimiseen, omaelämäkerralliseen menestysteokseen perustuva elokuva pojasta, joka kasvaa sodan repimässä Jerusalemissa 40- ja 50-luvuilla ja varttuu kirjailijaksi, sekä hänen äidistään, jonka lunastamatta jääneet unelmat ajavat kuilun reunalle.

Alkuperäinen nimi:
Sipour al ahava va'khoshekh
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
98 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Cinemanse
Tuotantomaa(t):
Israel
Ohjaus:
Natalie Portman
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Natalie Portman, Gilad Kahana, Amir Tessler
Nimi ruotsiksi:
A Tale of Love and Darkness