keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuva The Greatest Showman pohjautuu yhdysvaltalaisen, 1800-luvulla eläneen Phineas Taylor Barnumin elämään ja siihen, miten hän nousi vaatimattomista oloista yhdeksi maansa viihdealan kirkkaimmista tähdistä ja sirkusalan pioneeriksi. Elokuvassa keskitytään ennen kaikkea Barnumin sirkusidean syntyyn ja siitä seuranneisiin menestysvuosiin.

1. Palauttakaa mieleenne elokuvan alkupuolen keskeisiä kohtia. Mistä Barnum haaveili nuorena poikana? Minkälaista työtä hän teki nuorena miehenä? Miten hän alkoi toteuttaa omaa haavettaan?

2. Miten idea sirkuksesta lähtee liikkeelle? Miksi Barnum haluaa perustaa juuri sirkuksen? Miten, mistä ja keneltä hän saa apua ideansa toteuttamiseen?

3. Minkälaisen vastaanoton Barnumin sirkus saa ihmisten keskuudessa? Keitä sirkuksessa käy?

4. Miksi Barnum riskeeraa saavuttamansa menestyksen laulaja Jenny Lindin vuoksi?

5. Mitä kaikesta lopulta seuraa ja mikä merkitys sillä on Barnumin uran ja elämän kannalta?

6. a) Tutustukaa todellisen elämän P.T. Barnumiin ja verratkaa todellisuutta elokuvassa esiintyvään fiktiiviseen hahmoon. Mitä asioita ja yksityiskohtia elokuvassa nostetaan esille, mitä taas jätetään kertomatta? Voitte käyttää apuna seuraavia elokuvaa ja todellisuutta vertailevia sivustoja (englanninkielisiä).

Smithsonianmag.com: ”P.T. Barnum Isn’t the Hero the “Greatest Showman” Wants You to Think”

Historyvshollywood.com: ”The Greatest Showman (2017)”

b) Pohtikaa tämän jälkeen, miksi elokuvasta on jätetty pois tiettyjä asioita, miksi jotkin asiat on esitetty toisenlaisessa valossa kuin todellisuuden tapahtumat ja mikä elokuvassa on taas täysin keksittyä (esim. henkilöhahmot, tapahtumat).

c) Minkälaisen kuvan elokuva antaa P.T. Barnumista, entä miten tämä eroaa todellisesta, eläneestä henkilöstä?

7. a) Pohtikaa vielä lopuksi sirkusmaailmaa ja sirkuskulttuuria. Oletko joskus käynyt sirkuksessa? Minkälaisia esityksiä siellä oli? Oliko esityksissä mukana eläimiä? Mitä esityksistä jäi mieleen?

b) Voitte pohtia myös, miksi ns. kummajaiset ovat pitkään toimineet sirkusten vetonauloina, ja mitä tästä on seurannut niin heille itselleen kuin viihdemaailmalle. Voitte käyttää apuna alla olevia materiaaleja.

Historia.net: ”Sirkus oli kummajaisten ainoa keino ansaita”

Historia.net: ”Näistä kummajaisista tuli suuria tähtiä”

Koulukinon Chocolat-elokuvan oppimateriaali