keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Nigel Bluck, courtesy of Roadside Attractions

Elokuva on lajityyppiinsä nähden poikkeuksellisen lyhyt ja sen kerronta onkin hyvin pelkistettyä. Tarinaa syvennetään pienillä yksityiskohdilla ja lyhyillä viittauksilla, joita ei jäädä selittämään auki enempää kuin on tarpeen. Viittaukset Tylerin veljeen ovat hyvä esimerkki tästä. Tiivistä kerrontaa ei ole rakennettu nopean rytmin varaan, vaan elokuva kulkee pikemminkin melko verkkaista tahtia. Kyse onkin pääasiassa tehokkaasta sisältöjen valikoimisesta ja rajaamisesta.

Tehtäviä

1. Mitä erilaisia tiiviin kerronnan esimerkkejä löydätte elokuvasta? Vaikkapa kohtia jossa jokin pieni asia kertoo paljon, tai paikkoja joissa kiusausta avata tarinan jotain puolta laajemmin on selvästi vastustettu.

2. Jos teidän pitäisi karsia The Peanut Butter Falconin pituudesta vielä puoli tuntia, eli kolmasosa, millaisia leikkauksia tai muutoksia tekisitte? Tässä voidaan sekä tutkia rajaamista kerronnan keinona, että pohtia mitkä ovat mielestänne elokuvan keskeisimpiä sisältöjä. Voitte pohtia samaa myös muista kaikille tutuista elokuvista.