keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tuntematon mestari

Synopsis: Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.
(Lähde: Nordisk Film)

Käsikirjoitus: Anna Heinämaa

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Perusopetuksen osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, elämänkatsomustieto ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, monilukutaito sekä työelämätaidot ja yrittäjyys.

Lukion osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus (Suomi): Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4); Filosofia: Etiikka (FI2); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1); Elämänkatsomustieto: Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Taiteen monet maailmat (KU4) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Tuntematon mestari

Tilattavissa elokuvateatteriin

Klaus Härön ohjaama draama perheestä, sukupolvista, valinnoista ja taiteesta.

Alkuperäinen nimi:
Tuntematon mestari
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
95 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Klaus Härö
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Amos Brotherus, Pirjo Lonka