keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: tieteentekijän ja keksijän vastuu, 2. maailmansota, luonnonkatastrofit, romanssi elokuvassa

Synopsis: Japanilainen poika nimeltä Jiro haaveilee lentämisestä ja näkee unissaan lentävänsä sankarinsa, italialaisen lentokonetehtailijan kanssa . Likinäköisestä Jirosta ei ole lentäjäksi, mutta hän opiskelee lentokoneinsinööriksi. Vuonna 1923 nuori mies Jiro on junamatkalla, kun suuri Kanton maanjäristys iskee. Jiro auttaa nilkkansa murtanutta naista. Samalla Jiro tapaa nuoren neitosen nimeltä Nahoko. Vuonna 1927 Jiro saa työpaikan japanilaiselta lentokonetehtaalta . 1930-luvulla maassa on lama ja köyhyyttä. Samaan aikaan Japani on aloittanut valtaamaan Aasian maita ja maailmassa on uuden suursodan uhka. Japani varustautuu sotaan ja Jiro saa tehtäväkseen suunnitella tähän tarpeeseen lentokoneita. Hän ja ystävä Honjo lähetetään Saksaan opintomatkalle. Jiro suunnittelee onnistuneesti uudenlaisen kevyen Zero-hävittäjälentokoneen. Kesälomalla vuoristohotellissa hän kohtaa uudelleen Nahokon ja rakastuu tähän. Nahoko sairastaa tuberkuloosia ja lähtee vuorille parantolaan hoitamaan itseään. Rakastavaiset eivät kuitenkaan halua elää erossa, vaan Nahoko tulee Jiron luokse ja he menevät naimisiin. Jiron ura on nousujohteinen mutta Nahokon terveys huononee. Elokuvan loppukohtauksessa on vuosi 1945, Japani on hävinnyt sodan ja Jiro vaeltaa keskellä romuttuneita Zero-fighter-lentokoneita.

Ääninäyttelijät: Hideaki Anno (Jiro Horikoshi), Miori Takimoto (Nahoko Satomi), Hidetoshi Nishijima (Honjo), Masashiko Nishimura (Kurokawa), Stephen Alpert (Castorp)
Suomenkielisen version ohjaus Pekka Lehtosaari. Ääninäyttelijät: Toivo Aaron Kallio (Jiro) Myy Lohi (Nahoko) Tuukka Leppänen (Honjo) Santeri Kinnunen (Kurokawa) Jukka Voutilainen (Castorp)

Vinkki! Tutustu myös Koulukinon anime-teemapakettiin.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut elokuvatutkija Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 22.5.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Tuuli nousee

Tilattavissa elokuvateatteriin

Hayao Miyazakin eeppinen tarina rakkaudesta, sinnikkyydestä, lentämisestä ja oikeista valinnoista maailman myllerrysten keskellä.

Alkuperäinen nimi:
Kaze Tachinu
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
126 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Japani
Ohjaus:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoitus: