keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Ohjaus: Mika Kaurismäki

Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki

Näyttelijät: Vesa-Matti Loiri, Lily Loiri, Jenni Loiri, Joonas Loiri, Stina Toljander, Hannele Lauri, Lenita Airisto, Marita Hakala, Esko Salminen ja Kalle Holmberg

Levittäjä: FS Film Oy

Kesto: 109 min.

Ikäraja: S

Genre: Dokumentti

Oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin
oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin teemoja: Vesa-Matti Loirin elämä ja ura,
Vesa-Matti Loiri tähtenä, korkeakulttuuri ja populaarikulttuuri,
suomalaisen kulttuurin lähihistoriaa, elokuva ja historia.

 

Synopsis: Vesa-Matti Loiri on suomalaisten rakastama viihteen ja taiteen monitoimimies. Mika Kaurismäen ohjaama dokumenttielokuva Vesku rakentuu Loirin haastattelujen ja musiikkiesitysten lisäksi hänen kollegoidensa, ystäviensä ja perheenjäsentensä haastatteluista. Haastatteluiden lomaan on leikattu pätkiä Loirin tv- ja elokuvauran varrelta.

Dokumentti kuvaa koko kansan rakastamaa taiteilijaa julkisuuden hahmona ja yksityishenkilönä. Vesku päästää katsojan lähelle pohtiessaan elettyä elämäänsä, jota menestys on siivittänyt, mutta johon mennyt aika on jättänyt jälkensä.

Oppimateriaalin on laatinut  opettaja, FM Antto Ilvonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Vesku päästää katsojan lähelle pohtiessaan elettyä elämäänsä, jota menestys on siivittänyt, mutta johon mennyt aika on jättänyt jälkensä.

Elokuvassa Vesku kertoo omalla karismaattisella tavallaan uransa vaiheista. Hän tapaa tärkeitä ihmisiä uransa varrelta sekä pohtii suhdettaan julkisuuteen, läheiseen työtoveriin Spedeen, elämänsä naisiin sekä omiin lapsiinsa. Hän puhuu myös avoimesti sairaudestaan, joka on varjostanut hänen elämäänsä viime vuodet kuitenkaan antamatta sen vaikuttaa hänen työhönsä taiteilijana ja esiintyjänä.

Julkaisuvuosi:
2010
Pituus:
109 min.
Levittäjä:
SF Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Mika Kaurismäki
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Vesa-Matti Loiri, Lily Loiri, Jenni Loiri, Joonas Loiri, Stina Toljander, Hannele Lauri, Lenita Airisto, Marita Hakala, Esko Salminen ja Kalle Holmberg
Nimi ruotsiksi:
Vesku