keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa Benin perhe joutuu muuttamaan pois Benin lapsuudenkodista ja kotikaupungistaan. Uusi koti ja ympäristö tuntuvat Benistä vieraalta, ja hän suunnittelee toistuvasti vierailua entiseen kotiinsa. Tutustuttuaan Tariqiin Benille alkaa avautua kodin merkitys uudella tavalla.

1. Mitä kuvailevia sanoja eli adjektiivejä tulee mieleesi sanasta koti?

2. Mitä koti merkitsee sinulle? Minkälaiset asiat tekevät mielestäsi kodista kodin?

3. Miltä oma kotisi näyttää? Sijaitseeko kotisi kerrostalossa tai rivitalossa, vai asutko omakotitalossa? Keitä kodissasi asuu? Onko sinulla oma huone vai jaatko huoneen sisarustesi kanssa? Miten kotisi on sisustettu, onko siellä tauluja, viherkasveja ja kirjahyllyjä tai kodin elektroniikkaa kuten televisio ja
pelikone? Entä miltä oma huoneesi näyttää? Onko kodissasi oma pihaa, parveketta tai terassia? Miltä kodissasi tuoksuu?

4. Onko sinulla lempipaikkaa kodissasi? Miksi juuri tämä paikka on lempipaikkasi?

5. Minkälaisia muistoja sinulla liittyy omaan kotiisi?

6. Oletko joskus muuttanut toiselle paikkakunnalle tai pois omasta kodista? Mitä ajatuksia ja tunteita tämä herätti sinussa?

7. Mikä merkitys kodilla elokuvassa? Missä sijaitsee Benin koti ja miksi hän joutuu muuttamaan pois kodistaan? Missä taas sijaitsee Tariqin koti ja miksi hän on joutunut lähtemään kodistaan? Miksi Ben ja Tariq kaipaavat omaa kotiaan? Mitä ajatuksia ja tunteita omasta kodista lähteminen herättää Benissä ja Tariqissa?

8. Miten Ben ja Tariq auttavat tai tukevat toisiaan haastavissa tilanteissaan ja koti-ikävässään?

9. Voitte vielä keskustella kodin merkityksestä ja muuttamisesta tai syventää keskustelua Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perhe muuttaa -tekstin pohjalta.
Tekstin pohjalta voitte pohtia esimerkiksi miten Ben ja Tariq ymmärtävät oman tilanteensa ja eron toistensa tilanteisiin, miten elokuvan aikuiset käsittelevät muuttuneita olosuhteita lapsiin nähden ja minkälaisia selviytymiskeinoja Ben ja Tariq käyttävät omasta muuttuneesta tilanteesta selvitäkseen.

10. Piirtäkää, maalatkaa tai askarrelkaa unelmakotinne!
Sijaitseeko unelmakotisi kaupungissa vai maaseudulla, vai kenties keskellä metsää tai aavikkoa? Onko unelmakotisi matala vai monikerroksinen?
Onko unelmakotisi sisustettu viherkasveilla vai kenties karkeilla, onko unelmakodissasi oma elokuvateatteri tai uima-allas? Minkälainen on lempipaikkasi kodissa? Esitelkää lopuksi unelmakotinne ryhmällenne.